Sisukas Itävalta taisteli – Leijonat voitti

Olli Määttä (#3) merkkautti itselleen jo avauserässä kaksi syöttöpistettä.

Suomi joutui tekemään lauantaina Nokia Arenassa täyden päivätyön, jotta pystyi voittamaan Itävallan. Ottelun loppunumerot kirjattiin 3-1 (2-1, 0-0, 1-0).

– Tänään oli vähän spesiaalipäivä. Peli oli tiukkaa vääntöä, mutta tämmöistä se on, jos et itse pysty tekemään maaleja. Voitto on tietysti pääasia, totesi päävalmentaja Jukka Jalonen.

Ottelua oli pelattu vain reilu minuutti, kun Kasperi Kapanen pääsi nokikkain David Madlenerin kanssa ja eihän mies siitä paikasta epäonnistunut. Kolme ja puoli minuuttia myöhemmin Dominic Zwerger hyödynsi Leijona-kentällisen nukahduksen ja tasoitti pelin. Suomi siirtyi uudelleen kuskin paikalle kaksi ja puoli minuuttia myöhemmin, kun Antti Suomela ohjasi Olli Määtän laukauksen verkkoon.

– Hyvä startti meille. Tuo maali oli mummolle, joka oli katsomossa tänään, totesi Kasperi Kapanen CMorella.

Toisessa erässä ei ollut ensimmäistäkään tilastomerkintää. Madlener torjui kaksikymppisen aikana seitsemän kertaa ja Emil Larmille puolestaan koppeja kertyi kuusi.

– Ei pystytty hyökkäämään niin kuin olisi haluttu ja menetettiin liian helposti kiekkoja hyökkäysalueella, paalutti Hannes Björninen CMorella.

Kolmaskin erä eteni ilman tilastomerkintöjä, mutta hallinta oli täydellisesti Suomella, sillä 15 minuuttiin Madlenerille oli merkitty 12 torjuntaa, kun Larmi oli selvinnyt kahdella. Ottelu sai ratkaisunsa pari minuuttia ennen loppua, kun Ahti Oksanen laukoi kiekon b-pisteeltä etuyläkulmaan. Maali hyväksyttiin lopulta videotarkastuksen jälkeen, kun Itävallan valmentaja Roger Bader oli haastanut tilanteen. Tuon hävityn haaston jälkeen Itävalta joutui alivoimalla, mutta Suomi ei pystynyt enää lisäämään maalisaldoaan. Leijonat pelasi jo toisen jäähyttömän pelin peräkkäin.

– Hyvä, että oltiin kärsivällisiä. Kaveri puolusti hyvin. Kyllä tässä pysyy tuoreena, kun meillä on kahdeksan puolustajaa, sanaili Olli Määttä CMorella.

Maalit:

1.19 0-1 Kasperi Kapanen (Kaapo Kakko, Olli Määttä)
4.55 1-1 Dominic Zwerger (Marco Rossi)
7.31 1-2 Antti Suomela (Määttä, Miika Koivisto)
58.08 1-3 Ahti Oksanen (Hannes Björninen

Torjunnat:

David Madlener: 14+6+16 = 36
Emil Larmi: 6+7+4 = 17

Jäähyt:

Itävalta: 2×2 min
Suomi: –

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola
Kuva: Pasi Mennander / Suomen Jääkiekkoliitto

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi