Seth Jones ratkaisi ottelun Yhdysvalloille

Miesten jääkiekon MM-kisojen avausottelussa Yhdysvallat kukisti Latvian 4-1. Ottelun ensimmäinen erä määritti jo, mihin suuntaan ottelu menee, sillä vain 11 minuutin pelin jälkeen tilanne oli jo 3-0.

– Pelasimme tänään hyvän pelin, Saimme erinomaisen alun ja Strauss (Mann) teki isoja torjuntoja pitäen pelin 0-0-tilanteessa. Erikoistilannepelaamisemme oli hyvää ja teimme maalin ylivoimalla sekä alivoimalla. Emme kolmannessa erässä pelanneet niin hyvin, mutta kaikki päättyi lopulta hyvin, Yhdysvaltojen kapteeni Seth Jones kommentoi.

NHL-seura Chicago Blackhawksissa pelaava Jones oli yksi ottelun ratkaisevista hahmoista ja hänen tekemänsä 2-1- maali jäi ottelun voittomaaliksi.

USA

– Pelasimme hyvää ylivoimapeliä. Pidettiin kiekkoa, annoimme heille painetta ja saimme heidät väsyneiksi. Halusimme ampua kiekkoa maalille ja saimme painetta sinne, Jones kertoi.

Yhdysvallat näyttivät heti alkuunsa Latvialle kaapin paikan ja vaikka kolmannessa erässä hieman pelivauhti hiljeni, ja Latvia sai aikaan kavennuksen, ei ottelun voittajasta ollut epäselvyyttä.

Iltapäivän toisessa ottelussa Helsingissä Slovakia kukisti Ranskan 4-2. Perjantaina on edessä vielä kaksi ottelua, kun Tampereella Suomi kohtaa Norjan ja Helsingissä Toni Söderholmin luotsaama Saksa Kanadan. Ottelut alkavat kello 20:20.

Teksti ja kuvat: Joni Hildén

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi