Satakunnan derby tarjosi hienoa pesisherkkua

Kaksijakoinen Satakunnan derby kääntyi lopulta porilaisille. (kuva: Jouni Mikola)

Rauman Fera ja Porin Pesäkarhut tarjosivat hienoa pesisherkkua Topteam-areenan 917-päiselle yleisölle. Kaksijakoinen ottelu kääntyi lopulta porilaisille jaksoin 1-2 (4-2, 0-3, 0-1).

Fera tuli otteluun terävästi, sillä raumalaisjoukkue iski ensimmäiseen sisävuoroonsa neljä juoksua. Feralta mailan varressa onnistuivat Meea Lehtinen, Eveliina Kesti ja Venla Tanhua, Kestin maila viuhahti peräti kahden juoksun arvoisesti. Kotiin puolestaan kipaisivat Kati Tanhua, Jasmin Andreasen, Niina Nukarinen sekä Tinja Töyrylä.

Jakson edetessä raumalaiset pelasivat tiivistä ulkopeliä, mutta sisäpeli meni vähän lukkoon. Porilaiset onnistuivat kaunistelemaan numeroita kahdella juoksulla, kun Emilia Linna onnistui kahdesti mailan varressa. Linnan lyönneillä kotiin kipaisivat Milla Lindström ja Kaisa-Maija Rosvall.

– Eka jakso oli meiltä vähän heikko, mutta onneksi sitten loppua kohden pelimme parani, totesi porilaisten ykköspalkittu Maria Suominen.

– Tää oli meiltä vähän sellainen yhden vuoroparin peli, kun ekassa onnistui kaikki, mutta jatkossa emme sitten tehneetkään enää sovittuja asioita, sanaili puolestaan Feran ykköspalkittu Venla Tanhua.

Pesäkarhut ratkaisi viimeisen aloittavalla

Toisella jaksolla mentiin kolme vuoroparia ilman juoksuja, mutta sitten viimeisen aloittavalla Pesäkarhut iski kolmesti. Mailan varressa porilaisilta onnistuivat Linna, Suominen ja Susanna Puisto. Kotiin puolestaan kipaisivat Lindström, Emilia Itävalo ja Henna Juka. Ratkaiseva takatilanne porilaiselle syntyi harmittavasti raumalaisten suosiollisella avustuksella.

Maria Suominen ratkaisi

Fera ei onnistunut supervuorossa kahdesta luodusta ajolähdöstä huolimatta tekemään juoksuja, mutta Pesäkarhut iski sitten tasoittavallaan sen tarvittavan. Juoksun löi Suominen ja kotiin kirmaisi Lindström.

– Ensimmäisellä jaksolla Fera oli meitä luokkaa parempia ja ansaitsivat sen. Toisella me sitten saimme pari lyöntiä vastustamattomasti väliin ja se ratkesi sitten siihen, totesi Pesäkarhujen pelinjohtaja Sami Österlund.

– Jos johonkin olen tyytyväinen niin siihen, että saimme sentään pisteen. Toinen huomioitava asia on se, että viimeksi Porissa (Susanna) Puisto löi viisi, mutta tänään hänen saldonsa oli 1/4, paalutti Feran pelinjohtaja Toni Ojala.

Palkitut:

Fera:

I: Venla Tanhua
II: Jenna Siira

Pesäkarhut:

I: Maria Suominen
II: Emilia Linna

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi