Sarjajumbo Roihuttaret putosi Feran kyydistä

Aurora Frantsila on tuomassa yhtä Feran juoksuista.

Naisten Superpesis jatkui keskiviikkona Raumalla, kun Fera sai Otanlahteen vastaansa sarjan viimeisenä majailevan Helsingin Roihuttaret. Ottelu päättyi raumalaisvoittoon jaksoin 2-0 (5-0, 5-1). Voittajasta ei ollut oikeastaan missään vaiheessa epäselvyyttä, sillä Fera vei kolmostilanteet luvuin 22-6.

– Tänään kaikki lähti kotipesästä. Joukkueesta täytyy nostaa esiin nimet Essi Kesti, joka tuli hyvin peliin heti alusta. Fanny Lahtinen alkaa myös vähitellen lämmetä näihin peleihin. Peli oli kaiken kaikkiaan varmasti tähän mennessä meidän paras tällä kaudella, totesi Feran pelinjohtaja Jyrki Pellonperä.

Ensimmäisellä jaksolla Feran ensimmäinen syntyi heti ensimmäisen vuoroparin tasoittavalla, kun Henna Suominen löi ja Aino Tanhua kipaisi kotiin. Suomisen mailasta syntyi myös raumalaisten toinen, kun toisen tasoittavalla Essi Kesti kipaisi kotiin. Toiseen vuoropariin syntyi vielä yksi, kun Lotta Lindroos pääsi karkaamaan kotiin harhaheiton jälkeen. Lopullisesti jakso ratkesi kolmannen tasoittavalla, kun mailan varressa onnistuivat Suominen ja Eveliina Kesti. Kotiin puolestaan ehättivät Lindroos ja Fanny Lahtinen. Näin kauden ensimmäistä peliään naisten superissa pelannut Lindroos oli tuonut jo kaksi juoksua.

– Harmittaa, että hävittiin, totesi lyhyesti Roihuttarien ykköspalkittu Salli Palola.

Fera tuli kovaa

– Saatiin sentään juoksijoita kentälle, mutta se on tällaista kun vastustajan lukkarille sattuu hyvä päivä, paalutti Roihuttarien pelinjohtaja Toni Ojala.

Fera tuli toiselle jaksolle todella kovaa, sillä joukkue iski ensimmäisen aloittavalle peräti neljä juoksua. Mailan varressa Feralta onnistuivat Henna Suominen kahdesti ja Fanny Lahtinen, joka toi myös yhden juoksun sekä Iida Lomppi kumpikin kertaalleen. Suominen löi keskiviikkona kaikkiaan viisi juoksua ja nyt raumalaisten superjokeri on onnistunut viidessä ottelussa kaikkiaan 16 kertaa. Lahtisen lisäksi kotiin ehättivät Miia Puolakka, Essi Kesti ja Aurora Frantsila. Tuon Feran ilotulituksen jälkeen kumpikin joukkue onnistui kertaalleen. Roihuttarien ainokaisen löi Camilla Höglund ja kotiin kipaisi hänen siskonsa Charlotta Höglund. Kolmannen aloittavalla nähtiin ottelun viimeinen juoksu, kun Eveliina Kesti kotiutti Fanny Lahtisen.

– Meillä oli hyvä lataus peliin. Ulkopelimme oli tänään erityisen hyvää. Ulkopelistä täytyy erikseen mainita muutamat Ilona Hakoniemen loistavat tolpat, kommentoi Feran ykköspalkittu Henna Suominen.

Fera kertoi ottelun aikana myös yhdestä jatkosopimuksesta, ja se on sitäkin tärkämpi, sillä joukkueen lukkari Ilona Hakoniemi jatkaa myös kaksi seuraavaa kautta raumalaisseurassa.

Palkitut:

Fera:

I: Henna Suominen
II: Lotta Lindroos

Roihuttaret:

I: Salli Palola
II: Charlotta Höglund

Teksti ja kuva: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi