Sami Lähteenmäki hiljensi Kivikylän Areenan

Lukko ja Ässät tiukan ja hyvätasoisen liigaottelun Kivikylän Areenalla, ja tällä kertaa voitto meni porilaisille jatkoajan jälkeen 2-3 (1-1, 0-1, 1-0, 0-1). Ässien sankariksi nousi Sami Lähteenmäki.

Avauserä oli tiukkaa vääntöä sekä myös pitkä yhdeksi eräksi, sillä se kesti lähes 40 minuuttia. Maaleja ekalla 20 minuuttisella nähtiin kaksi ja kumpainenkin onnistui kertaalleen.

Toni Koivisto vei Lukon johtoon ylivoimalla, kun erää oli pelattu vajaa 13 minuuttia. Sakari Salminen toi patapaidat tasoihin reilu kolme minuuttia myöhemmin.

Salmisen soolo erän huippuhetki

Toisen erän ainoasta maalista vastasi Ässät ja maalintekijänä toimi jo toistamiseen Salminen. Mies tekikin tuon ylivoimaosuman todella hienon soolon jälkeen, nostaen vielä kiekon yli Oskari Setäsen.

Lukon parhaasta paikasta vastasi puolustaja Mark Auk, joka sai kiekon siniviivalla ja siitä mies ajoi nokikkain Andreas Bernardin kanssa. Aukin nosto kolahti vain poikkiputkeen.

Keränen huudatti raumalaisia

Kolmanessa erässä Kivikylän Areenan yleisöä huudatti Janne Keränen, kun erää oli pelattu vajaa kahdekan minuuttia. Lukolla oli erän loppupuolella runsaasti maalipaikkoja tappaa ottelu, mutta Bernard oli se viimeinen este.

Vauhdikas jatkoaika

Jatkoaika oli tunnetusti vauhdikas ja tapahtumarikas, sillä jo heti ensimmäisellä minuutilla paikat oli molemmissa. Jatkossa Lukolla oli muutama paikka enemmän.

Ratkaisu syntyi Lukon keskialueen virheestä, ja sen seurauksena Sami Lähteenmäki pääsi nokikkain Setäsen kanssa ja tuikkasi kiekon patjan alta tolpan juureen.

– Vastustaja pelasi hyvin hyökkäyspäässä ja sai pitkiä hyökkäyksiä. Tämä peli antoi meille paljon osviittaa, että mitkä osat toimii ja mitkä ei. Sentteripeli oli meiltä hyvää. Justin Danforth laidassa oli meidän vaarallisin pelaaja tänään ja se on hyvä asia tulevaa ajatellen. Ilta oli ympäripyöreä ja onnittelut kaverille voitosta, Lukon päävalmentaja Pekka Virta paalutti.

Lukon yksi liigadebytanteista Kanadan junioriliiga OHL:stä Suomeen palannut Linus Nyman. Nuori mies pelasi aivan hyvän liigaottelun.

– Mielenkiintoinen eka miesten peli ja heti Ässiä vastaan. Vähän jäi harmittämaan, että voitto jäi uupumaan. Nyt täytyy katsoa vähän videoita, että näkee parannettavia asioita, totesi Nyman.

Maalit:

12.38 1-0 Toni Koivisto (Janne Keränen) yv
16.00 1-1 Sakari Salminen (Peter Tiivola Jere Seppälä)
29.29 1-2 Salminen (Tommi Taimi, Andreas Bernard) yv
47.46 2-2 Keränen (Koivisto, Arttu Ilomäki) yv
63.14 2-3 2-3 Sami Lähteenmäki (Jarno Kärki, Niko Peltola)

Yleisöä:

4290

Illan muut ottelut:

KooKoo – SaiPa 5-6 vl (3-2, 2-1, 0-2, 0-0, 0-1)
Tappara – Ilves 1-2 0-0, 1-1, 0-0)
KalPa – Jukurit 3-4 ja (1-1, 0-0, 2-2, 0-1)
JYP – HIFK 3-4 ja (2-1, 1-0, 0-2, 0-1)
TPS – HPK 2-1 (1-0, 0-1,1-0)
Sport – Pelicans 4-2 (0-1, 1-0, 3-1)

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi