Salmelaisesta HIFK:n urheilujohtaja – “HIFK ollut se yksi ja ainoa seura”

HIFK ilmoitti kahdeksan viikkoa sitten, että seuran urheilujohtaja vaihtuu. Tehtävää aiemmin hoitanut Tom Nybondas astuu sivuun ja tilalle tulee uusi mies. Nyt parin kuukauden mittaisen hakuprosessin päätteeksi uusi mies on löytynyt ja taloon astuu nuori 32-vuotias Tobias Salmelainen.

– Valinta oli äärimmäisen vaikea. Loppusuoralla oli kaksi huippukandidaattia ja päätös on nyt tehty. Uusi urheilujohtaja on nuori, dynaaminen ja edustaa niin sanotusti modernia johtajuutta, HIFK:n toimitusjohtaja Jukka Valtanen esitteli uuden urheilujohtajan.

Salmelainen on iältään nuori, eikä hän ole vastaavanlaisessa tehtävässä vielä aikaisemmin ollut. Silti hänen kokemuksensa urheilukentästä on vahva. Uusi urheilujohtaja on tehnyt uraa niin pelaajana liigakentillä kuin pelaaja-agenttina, joten kokemusta löytyy neuvottelupöydän toiselta puolelta. Suhteet pelaajiin pitäisi ainakin olla kunnossa.

– Tapasin hänet ensimmäisen kerran pari vuotta sitten ja jo silloin ajattelin, että tuossa on kaveri, jonka kanssa haluaisin joku päivä tehdä töitä, Valtanen totesi.

Tobias Salmelainen ei ole pelaajana jäänyt monille kovin tutuksi, sillä miehen ura ei ollut lopulta kovin menestyksekäs eikä pitkä. Silti miehen kokemusta ja näkemystä jääkiekon parissa ei ole syytä väheksyä, sillä hän tulee hyvin vahvasta kiekkoperheestä, jossa sekä veli että isä on pelannut jääkiekkoa ja nimenomaan side HIFK:n suuntaan on vahva.

– IFK on ollut mulle se yksi ja ainoa seura ihan pienestä asti. Olen kaksivuotiaasta saakka ollut katsomassa pelejä, olen pelannut tässä seurassa ja halunnut aina päästä takaisin tähän IFK-perheeseen. Nyt tänään on se päivä ja on iso kunnia olla täällä, Salmelainen fiilisteli.

Uusi urheilujohtaja aloitti työnsä välittömästi seurassa. Sopimuksen allekirjoituspäivä oli 2. marraskuuta ja työ joukkueen eteen alkoi heti. Salmelainen avasikin hieman sitä, millaisena hän näkee tyypillisen HIFK-pelaajan.

– IFK-pelaaja on sellainen, että taidot ovat modernin jääkiekon parissa, mutta vaatimustaso siihen, miten pystyy pelaamaan kovaa joka päivä, harjoituksissa ja peleissä, pitää löytyä jokaiselta pelaajalta, Salmelainen kiteytti.

Salmelainen on nuori, mutta ei silti nuorin IFK:n urheilujohtaja, sillä Jarmo Kekäläinen aloittaessaan helsinkiläisseurassa 22 vuotta sitten oli vasta 29-vuotias. Kekäläisellä ei aikoinaan ollut HIFK-taustaa, mutta Salmelaisella sitä taas on. Se ei silti toimitusjohtaja Valtasen mukaan vaikuttavan päätökseen.

– Ei sillä ollut mitään merkitystä. Se on positiivista, että tietää mihin tulee ja kuten korostin, että täytyy kunnioittaa ja vaalia perinteitä, niin se on hyvä, että ne on tullut sulle äidinmaidossa, Valtanen paalutti.

Teksti ja kuvat: Joni Hildén

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi