Salibandyliitto antoi kovan tuomion sopupelistä

Suomen Salibandyliiton kilpailu- ja kurinpitoryhmä (KKR) on antanut ratkaisunsa koskien miesten Divarin O2-Jyväskylä-ÅIF ottelun tapahtumia. Kyseinen ottelu pelattiin 18.2.2018. Tutkinnassa selvitettiin, että sopivatko joukkueet ottelun lopputuloksen.

Päätöksessä todetaan, että joukkueiden päävalmentajat Ilkka Peltonen (O2) ja Sebastian Freudenthal (ÅIF) ovat syyllistyneet epäiltyyn sääntörikkomukseen, sopiessaan lopputuloksesta pelin ollessa kesken. Täten molemmat päävalmentajat tuomitaan vuoden mittaiseen kilpailukieltoon. Myös joukkueita rangaistaan. Molemmat menettävät yhden pisteen sarjataulukosta.

KKR perustaa päätöksensä käytössään olleeseen materiaaliin, johon kuului esimerkiksi ottelusta kuvattu videotallenne. Tämän lisäksi ottelun erotuomarit antoivat tapahtumista omat lausuntonsa. Prosessin aikana molemmat joukkueet toimittivat omat lausuntonsa KKR:n käyttöön.

Kilpailu- ja kurinpitoryhmän päätös (26.2.2018) O2-Jyväskylä – ÅIF

Rangaistus valmentajille
Kilpailu- ja kurinpitoryhmä katsoo, että kilpailusääntöjen 12 §:ssa määrättyä vähimmäisrangaistusta, yhden vuoden kilpailukieltoa, on pidettävä tässä tapauksessa riittävänä rangaistuksena ottelun sopimiseen osallistuneille kahdelle valmentajalle. Kilpailukielto käsittää kilpailusääntöjen 63 §:n mukaan sekä pelikiellon että toimitsijakiellon. Määräaikainen kilpailukielto on voimassa kaikissa sarjoissa, kunnes rangaistus on suoritettu.

Rangaistus joukkueille
Kilpailu- ja kurinpitoryhmä toteaa, että asiassa esitetyn näytön perusteella kyseessä on ollut yksinomaan kahden joukkueen valmentajien ajattelemattomuuttaan ottelun loppuhetkillä solmima keskinäinen sopimus ottelun lopputuloksesta sen aikana. Joukkueiden edustamilla urheiluseuroilla ei ole ollut asian kanssa mitään tekemistä niin, että esimerkiksi seurojen puheenjohtajia tai hallituksen jäseniä olisi asiasta ennen ottelutuloksen sopimista informoitu. Tätä taustaa vasten Kilpailu- ja kurinpitoryhmä pitää kohtuuttomana, että näiden kahden seuran edustusjoukkueet tuomittaisiin aloittamaan uudelleen alimmalta sarjatasolta.

KKR:n päätöksellä ÅIF:ltä ja O2-Jyväskylältä vähennetään miesten Divarin sarjataulukosta yksi piste kummaltakin.

Kilpailukiellot tulivat voimaan 26.2.2018 alkaen.

Päätöksistä on mahdollisuus valittaa Salibandyliiton valituslautakunnalle viikon kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

KKR:n ratkaisu

Teksti: Juho Kojima

Lähde: Salibandyliiton tiedote

Views: 82

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi