SalBan ykköskenttä hurjana Steelersin kaadossa

Raumalaisessa koirankopissa näkyy jälleen valoa tunnelin päässä, sillä SalBa voitti sunnuntaina Salibandyliigan ottelussa hämeenlinnalaisen Steelersin numeroin 9-5 (2-2, 2-1, 5-2). Koiralauman voiton tae oli huippuvireinen ykköskenttä Antti Vuorinen, Janne Hyvönen, Jani Lehtoniemi, Niko Kaerla ja Joni Rokosa. Laiturit Vuorinen ja Lehtoniemi iskivät molemmat hattutemput.

Steelers aloitti ottelussa maalinteon, kun Antti Aarnio täräytti hämeenlinnalaisten maalin puolentoista minuutin pelin jälkeen. SalBa tuli tasoihin kuutisen minuuttia myöhemmin Joni Rokosan ylivoimamaalilla. Rokosa iski maalinsa lähes omalta paikaltaan eli maalin oikealta kulmalta.

Pari minuuttia myöhemmin Rokosa antoi pitkän syötön ja Antti Vuorinen veti suoraan syötöstä pallon ohi Pasi Järvisen. Reilu 12 minuuttia oli kellossa, kun maalille unohdettu Julius Aaltonen toi kantahämäläiset tasoihin.

Koiralauman ykköskentälle oli liekeissä

Toisessa erässä verkko heilui kolmesti ja SalBa teki niistä kaksi. Hämeenlinnalaisten Tino Johanssonilla oli mahdollisuus lisätä joukkueensa maalisaldoa rankkarista, mutta Teemu Kortelainen esti tuon yrityksen,

Raumalaisen koiralauman osumista vastasivat Jani Lehtoniemi ja Vuorinen. Kahden pelatun erän jälkeen sekä Vuorisella (2+1) että Lehtoniemellä (1+2) oli koossa kolme tehopistettä. Steelersin osuman teki Aleksi Kulmala.

– Meillä on juuri nyt vaikeeta, mutta ei auta kuin porskuttaa eteenpäin, sanaili Steelersin Lastikka.

– Nyt on todella hyvä fiilis, kun tuli voitto, heitti puolestaan tyytyväinen Lehtoniemi.

SalBan vire säilyi

SalBan hyvä ote säilyi myös päätöserässä, sillä sen raumalaiset voittivat 5-2. Ottelun käytännössä ratkaisi Niko Kaerlan tekemä 6-4 -maali kolme ja puoli minuuttia ennen päätössummeria. Ennen Kaerlaa erässä osuivat Lehtoniemi ja Steelersin Ville Lastikka.

Viimeiseen noin kolmeen minuuttiin verkot heiluivat vielä neljä kertaa ja SalBa onnistui tekemään niistä kolme. Raumalaisten maaleista vastasivat Lehtoniemi, Vuorinen ja Petteri Salonen. Vuorisen maali syntyi tyhjään hämeenlinnalaismaaliin. Steelersin ainokaisen viimeisteli Johansson ja tuo maali syntyi puolestaan joukkueen pelatessa ilman maalivahtia.

– Ei todellakaan ole mitkään hyvät tunnelmat. Tämä oli tiukka peli ja olisi voinut myös kääntyä ihan miten vain. Maalintekopeli me emme tehneet paikoistamme ja vastustaja puolestaan teki. Se kummalla on parempi maalivahti yleensä voittaa, mutta en halua osoittaa omaa vahtia sormella, mutta kaveri toisessa päässä oli parempi, paalutti Steelersin valmentaja Jussi Sihvonen.

– Nyt tuli helpottava voitto vaikka työnteko ei ollutkaan ihan kunnossa, mutta pisteet ratkaisee ja yhdeksän tehtyä maalia, niin siihen pitää olla tyytyväinen. Jouduttiin vähän liikaa kuormittamaan, kun tippui äijiä pois, mutta jos ykkösen laiturit painaa molemmat hatun, niin silloin on ollut onnistunut ilta. Joukkue ansaitsee kiitoksen varsinkin tuosta kolmannen erän pelaamisesta, totesi puolestaan SalBa-luotsi Petri Seppinen.

Maalit:

1.34 0-1 Antti Aarnio (Iiro Nurminen)
7.40 1-1 Joni Rokosa (Jani Lehtoniemi) yv
9.03 2-1 Antti Vuorinen (Rokosa)
12.39 2-2 Julius Aaltonen (Ville Lastikka)
27.33 3-2 Lehtoniemi (Vuorinen)
31.02 Tino Johansson (Steelers) epäonnistunut rangaistuslaukaus
33.51 4-2 Vuorinen (Lehtoniemi)
34.04 4-3 Aleksi Kulmala (Johansson)
40.33 5-3 Lehtoniemi (Janne Hyvönen) yv
45.01 5-4 Lastikka (Nico Jonaeson)
56.26 6-4 Niko Kaerla (Hyvönen)
56.53 7-4 Lehtoniemi (Kaerla)
57.23 7-5 Johansson (Samuli Grönfors) im
59.38 8-5 Vuorinen (Lehtoniemi) tm
59.51 9-5 Petteri Salonen (Kaerla)

Torjunnat:

Teemu Kortelainen: 3+6+3 = 12
Pasi Järvinen: 3+4+6 = 15

Jäähyt:

SalBa: 2×2 min
Steelers: 4×2 min

Kierroksen muut ottelut:

Koovee – Nokian KrP 6-5 ja
SPV – Indians 8-14
SB Welhot – Classic 5-8
Happee – TPS 1-3
EräViikingit – OLS 4-5

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Views: 63

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi