SalBa palasi voittojen tielle

Kahden syöttöpisteen Henrik Rossi (#63) juonii vaparia yhdessä Janne Hyväsen kanssa. (kuva: Jouni Mikola)

SalBa palasi pitkästä aikaa voittojen tielle Salibandyliigassa, kun OLS kaatui lauantaina Raumalla tiukan, mutta sekavan pelin jälkeen numeroin 4-3 (1-2, 2-1, 1-0). Voitollaan koiralauma hylkäsi ainakin hetkeksi jumbosijan.

Avauserän nimi oli oululaisten Niko-Petteri Holappa, joka laukoi joukkueensa molemmat osumat. Aikaa maalien välillä ehti kulua minuutti ja 16 sekuntia. SalBan ainokaisen laukoi paluun koirapaitaan tehnyt Joni Peltola. Peltolan osuma meni verkkoon Antti Keskitalon vartalon kautta.

OLS:n maalivahti Vinski Kivilompolo joutui erässä tositoimiin kahdeksan kertaa, kun virkaveli Teemu Kortelainen torjui kolme kertaa. Kivilompolon torjuntamäärää osaltaan selittää raumalaisten kaksi ylivoimamahdollisuutta.

– Meiltä ihan hyvä ensimmäinen erä, mutta sitten toisessa kaveri sai pari mielenkiintoista maalia ja pelimme hieman sekosi, totesi OLS:n maaliseppo Holappa.

Erik Härkönen jatkoi maaliputkeaan

Toisessa erässä SalBa osui kahdesti OLS:n yhtä vastaan. Koirapaidat aloitti maalinteon vain 18 sekunnin jälkeen, kun Niko Kaerla yllätti Kivilompolon puolesta kentästä. Ottelun puolivälin tienoilla oululaisten maalitykki Valtteri Parviainen vei joukkueensa uudelleen johtoon.

Nelisen minuuttia ennen erätaukoa nähtiin todella hieno maali ja siitä vastasi SalBan Erik Härkönen. Seinäjokinen otti pallon rinnallaan alas ja löi pelivälineen ilmasta verkkoon. Syötön tuohon antoi Tatu Ruohonen.

– Alku oli aika hermostunutta ja koko peli myös sekavaa. Puolustuspelillä taistelimme, mutta oli siinä onneakin matkassa. Ei se mitään kaunista peliä ollut, totesi paluun SalBaan tehnyt Peltola.

Antti Vuorinen raumalaissankariksi

Kolmannessa erässä SalBalle tuomittiin kaksi rangaistusta reiluun kymppiin, mutta niistä raumalaispuolustus selvisi taistelemalla ja loput hoiti luotettava maalivahti Kortelainen.

Ottelun voittomaali näki päivänvalon, kun erää oli pelattu reilut 14 minuuttia. Se syntyi siten, että Henrik Rossi antoi hyvän syötön Antti Vuoriselle juoksuun ja tuon jälkeen mies painui tekopaikkaan iskien pallon Kivilompolon selän taakse.

Oululaiset yrittivät lopussa vielä ilman maalivahtia, mutta siis iilman tulosta eikä SalBakaan saanut palloa tyhjään maaliin.

– Aikamoista miekkailua se oli ja se häiritsi meidän pallollista pelaamista ja se jäi vähän harmittamaan. Kaikki kunnia kuitenkin SalBalle. Meidän tekeminen oli kuitenkin kypsää suurimman osan ajasta, saatiin paljon vapareita sekä erikoistilanteita, mutta emme saaneet palloa maaliin ja kahta pistettä, totesi OLS-käskijä Eetu Vehanen.

– Ensimmäinen erä vähän hermoiltiin pallon kanssa, mutta parannettiin loppua kohti. Mailahäirintää oli aika paljon läpi ottelun. Meidän ilme puolustuspäässä oli hyvä, teimme paljon riistoja, mutta joo tärkeä voitto ja nyt on hyvä fiilis, sanaili puolustaan SalBa-luotsi Petri Seppinen.

Maalit:

4.06 1-0 Joni Peltola (Erik Härkönen)
7.37 1-1 Niko-Petteri Holappa
8.53 1-2 Holappa (Petri Niemelä) av
20.18 2-2 Niko Kaerla (Henrik Rossi)
30.38 2-3 Valtteri Parviainen (Eetu Ijäs)
16.10 3-3 Erik Härkönen (Tatu Ruohonen)
54.17 4-3 Antti Vuorinen (Rossi)

Torjunnat:

Teemu Kortelainen: 3+5+8 = 16
Vinski Kivilompolo: 8+7+6 = 21

Jäähyt:

SalBa: 2×2 min
OLS: 3×2 min

Yleisöä:

219

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Views: 56

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi