SalBa nöyrtyi ennätysyleisön edessä

SalBa hyökäämässä ja lähimpänä kameraa raumalaisten Tupla-pelaaja Jani Lehtoniemi (kuva: Jouni Mikola)

Rauman SalBa koki kirvelevän tappion seuran 25-vuotisjuhlaottelussa Turun Palloseuralle maalein 2-4 (2-1, 0-3, 0-0). Ottelua Kivikylän Areenalla seurasi peräti 2 246 silmäparia.

SalBa tuli otteluun kovaan ja jo vajaan kolmen minuutin jälkeen kotiyleisö kohahti, kun Mikko Viitanen sivalsi yläputkeen. Nelisen minuuttia tuosta ja pallo oli ensimmäistä kertaa Pyry Luukkosen selän takana ja maalintekijänä toimi Erik Härkönen.

Erä oli edennyt toiselle kympilleen, kun Eero Jalo toi turkulaiset tasoihin. Tasatilanteesta TPS sai nauttia vain kolme sekuntia, sillä Härkönen rynni suoraan keskialoituksen jälkeen läpi ja laittoi pallon varmasti verkkoon.

– Pelattiin eka erä tosi järkevästi. Emme myöskään tehneet sellaisia helppoja virheitä kuin viime peleissä on tullut. Toisessa emme sitten saaneet peliämme kulkemaan, mutta kolmannessa taistelimme loppuun asti, mutta se ei riittänyt, paalutti SalBa-luotsi Petri Seppinen.

TPS siirtyi kuskin paikalle

Toisessa erässä maaleja teki vain turkulaisryhmä, kun pallon Teemu Kortelaisen selän taakse toimittavat Juho Sorri, Janne Nurminen ja Nikolas Laaksonen. Sorrin osuma oli ylivoimamaali.

SalBa menetti toisella kaksikymppisellä liikaa palloja eikä enää siis päässyt samalla tavalla tekopaikoille kuin avauserässä.

– Oli todella hieno tapahtuma, tämmöisistä tulee aina lisää virtaa pelaajille. Emme lähteneet peliin ihan siten kuin olisi pitänyt lähteä, mutta kaksi pistettä on hieno juttu, kun niitä ei ole tullut liikaa viime aikoina. Tästä on kiva lähteä taas Turkuun sanaili TPS-kapteeni Olli Laine.

SalBan kiri jäi piippuun

Kolmannessa erässä torjuntoja kertyi Kortelaisella peräti 14 ja Luukkonenkin joutui venymään tositoimiin yhdeksän kertaa, mutta kertaakaan palloa ei verkkoon asti saatu.

SalBan kiri jäi siis vähän piippuun, mutta esitys oli huomattavasti parempi kuin aikaisemmissa kotiotteluissa.

– Eka erä jäi meiltä vähän piippuun, mutta toinen olikin sitten huomattavasti parempi ja meillä oli paikkoja useampaankin maaliin, kuin vain kolmeen, paalutti TPS-valmentaja Jukka Ruotsalainen.

– Meidän kiri jäi piippuun, mutta oli tämä huomattavasti parempi kuin mihin olemme pystyneet pitkään aikaan. Ottelutapahtumasta pitää kiittää kaikkia talkoolaisia, sillä he tekivät todella kovan työn, Seppinen sanaili.

Maalit:

7.36 1-0 Erik Härkönen (Rami Prokki)
12.54 1-1 Eero Jalo (Jaakko Hautamäki)
12.57 2-1 Härkönen
25.39 2-2 Juho Sorri (Jani Hyytiäinen) yv
27.50 2-3 Janne Nurminen (Joonas Koskinen)
39.28 2-4 Nikolas Laaksonen (Yannick Yaunin)

Torjunnat:

Teemu Kortelainen: 4+8+14 = 26
Pyry Luukkonen: 2+4+9 = 15

Jäähyt:

SalBa: 2×2 min
TPS: –

Yleisöä:

2 246

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi