Saksa Marcel Nöbelsin rankkarilla välieriin

Saksa pelaa MM-kisojen välierissä 11 vuoden tauon jälkeen, sillä joukkue voitti torstaina Sveitsin voittimaalien jälkeen luvuin 3-2 (0-1, 1-1, 1-0, 0-0, 1-0). Marcel Nöbels nousi saksalaisten sankariksi voittomaalikisan viidennessä parissa.

Ensimmäistä erää oli pelattu reilut 15 minuuttia, kun Ramon Untersander laukoi sveitsiläiset johtoon Santeri Alatalon esityöstä. Erä oli torjuntojen valossa Saksan hallintaa, sillä Mathias Niederbergerille merkittiin vain kolme torjuntaa, kun taas Leonardo Genonille koppeja kertyi kahdeksan.

Sveitsi pääsi pelaamaan erän kahdeksannella minuutilla puolitoista minuuttia kahden miehen ylivoimalla, mutta turnauksen paras ylivoimajoukkue ei saanut kiekkoa Niederbergerin selän taakse. Erän 14. minuutilla Sveitsi tuplasi johdon Fabrice Herzogin osumalla. Pari ja puoli minuuttia ennen erätaukoa Tom Kühnhackl laukoi kiekon maalin kulmalta Genonin selän taakse ja näin Saksa tuli uudelleen peliin mukaan. Saksa sai maalista uutta uskoa ja erän lopulla tasoitusmaalikin oli lähellä.

Kolmannen erän ensimmäisellä puoliskolla Saksa painoi päällä, mutta Genoni ja sveitsiläispuolustus pystyivät pitämään maalin puhtaana. Leon Gawanke toi Saksan tasoihin 44 sekuntia ennen summeria. Saksa pelasi tuossa vaiheessa ilman maalivahtia.

Vauhdikas jatkoaika ei tuonut ratkaisua, joten välieräpaikkaa piti hakea voittomaalikilpailusta. Jatkoajalla molemmilla oli neljä laukausta. Marcel Nöbels ratkaisi voittimaalikisan viidennessä parissa ja Saksa pelaa välierissä 11 vuoden tauon jälkeen.

Iltapäivän toisessa puolivälieräottelussa Yhdysvallat kaatoi Slovakian selvin numeroin 6-1 (3-0, 1-1, 2-0).

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Views: 30

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi