Saksa jyräsi Kamerunin ja marssi lohkovoittoon

Saksa voitti Kamerunin Sotshin Fisht Olympic Stadiumilla pelatussa Confederations cupin ottelussa numeroin 3-1 (0-0). Saksan ykkönen oli kaksi maalia viimeistellyt Timo Werner.

Ensimmäiset parikymmentä minuuttia ottelusta oli melkoista näpertelyä eikä kumpikaan kyennyt luomaan kunnon maalipaikkoja. Ensimmäinen laatupaikka siunaantui Joshua Kimmichille, mutta miehen pusku vitosen viivalta suuntautui hieman ohi Fabrice Ondoan vartioiman kamerunilaismaalin.

Saksan nopea kärkimies Timo Werner aiheutti alituiseen ongelmia Kamerunin puolustukselle, mutta usein Werner oli myös liian nopea ehtien tilanteissa paitsioon.  Saksalta voi mainita Wernerin ja Kimmichin lisäksi myös kertaalleen maalipaikassa olleen Emre Canin.

Aivan nelivitosen loppuhetkillä Andre-Frank Zambo Anguissalla oli loistava paikka viedä Kamerun johtoon, mutta Marc-Andre ter Stegen torjui yrityksen kulmapotkuksi. Anguissan lisäksi Kamerunin joukkueesta pitää mainita nimet Collins Fai ja Christian Bassogog. Kamerun antoi pallonhallinnan suosiolla Saksalle ja yritti sitten iskeä muutamasta harvasta vastahyökkäyksestään.

Timo Werner Saksan tykki

Toista puoliaikaa ehdittiin pelata vain parisen minuuttia, kun Kerem Demirbay tykitti pallon 16-rajalta yläkulmaan. Hienon syötön Demirbaylle antoi Die Mannschaftin kapteeni Julian Draxler.

Ottelua oli pelattu noin 55 minuuttia, kun Werner siirsi pallon boksin sisällä Kimmichille, mutta hänen vetonsa Ondoa torjui komealla syöksyllä.  Reilun tunnin pelin jälkeen Ernest Mabouka ohjattiin suoralla punaisella ulos kentältä. Ulosajon syy jalkapohja edellä suoraan vastustajan reiteen. Pari minuuttia tuosta ja Kimmich keskitti vitosen viivalle ja sieltä Werner puski vaikeasta pompusta pallon toistamiseen Ondoan selän taakse.

Moumi Ngamaleu nousi 79. minuutilla oikeaa laitaa ja keskitti päätyrajalta vitosen kulmalle ja sieltä Vincent Aboubakar puski pallon ter Stegenin yli. Saksa siirtyi uudelleen kahden maalin johtoon pari minuuttia myöhemmin, kun Benjamin Henrichs syötti päätyrajalta viistosti taakse Wernerille, joka sijoitti pallon verkkoon.

Saksan maalitiliä oli lisäämässä loppuminuuteilla sekä Werner että Amin Younes, mutta kummankin yritykset painuivat hieman ohi maalin. Lisämaaleja ei kuitenkaan enää nähty ja näin Saksa korjasi voiton. Tuo voitto riitti myös lohkovoittoon, sillä samaan aikaan Moskovan Otkrytiye Arenalla pelatussa ottelussa Chile joutui tyytymään tasapeliin Australiaa vastaan.