Sakari Salmisen tehoilta siivitti Ässät voittoon

Lukko ja Ässät tarjosivat perjantai-iltana kiekkoherkkua koko rahan edestä. Raumalaisyleisön harmittava asia oli se, että pisteet Kivikylän Areenalta lähti Poriin maalein 2-3 (1-1, 1-2, 0-0).

Ottelu ehti vanheta reilut kaksi ja puoli minuuttia, kun Peter Toivola voitti aloituksen 100-0, ja sen jälkeen Sakari Salminen sivalsi kiekon tarkasti Oskari Setäsen selän taakse. Maalin jälkeen ote siirtyi aika vahvasti Lukolle.

Tasoitusmaali näki päivänvalon kuutisen minuuttia myöhemmin Lukon pelatessa kahden miehen ylivoimalla. Arttu Ilomäki ja Manuel Ganahl pelasivat kiekon viivalle Ville Heinolalle. Heinola otti pari potkua ja sen jälkeen laittoi ranteet lukkoon, niin kiekko oli ensimmäistä kertaa Andreas Bernardin selän takana. Maali oli 17-vuotiaan honkajokelaislähtöisen Heinolan liigauran ensimmäinen.

Ensimmäisessä erässä Lukko-hyökkääjä Tapio Laakso joutui jättämään kentän, kun hänet ajettiin kovaa laitaa. Tilanteesta ei vihelletty kuitenkaan jäähyä. Otteluvalvoja Sami Seppälä totesi, että tilanteessa tapahtui rike.

– Me olisimme päässeet siinä tilanteessa kahden miehen ylivoimalla, totesi Pekka Virta.

Sakari Salminen -show

Toisen erän alkuminuutit mentiin Lukon painostaessa, mutta Ässät iski kuudennella minuutilla ensimmäisestä paikastaan, kun Salminen pääsi yksi-yksi -hyökkäykseen. Mies päätti tilanteen tyylikkääseen maaliin.

Tuon osuman jälkeen Ässät pääsi kahdesti ylivoimalle onnistumatta kuitenkaan maalinteossa. Melko pian toisen alivoimansa jälkeen Lukko tasoitti pelin, kun Ilomäen rannari Heinolan sekä Jakub Krejcikin esityön jälkeen upposi Bernardin taakse. Tuosta ehti kulua puolitoista minuuttia, kun Lukosta syksyllä Ässiin siirtynyt Jyri Marttinen laukoi siniseltä kovaa ja tarkasti ja niin Oskari Setänen oli yllätetty kolmannen kerran. Tuohon maaliin Salminen merkkautti itselleen syöttöpisteen.

Andreas Bernard kesti

Kolmannessa erässä Lukko haki vimmatusti tasoitusta, mutta mistään kiekkoa ei saatu verkkoon. Ei vaikka raumalaisjoukkue pääsi yrittämään kolmesti ylivoimalla. Paras paikka siunaantui, kun Eetu Koivistoinen oli vapaana maalin kulmalla. Miehen laukaus suuntautui kuitenkin jalkapallotermiä käyttääkseni kulmalipulle.

Viime hetkillä Lukko painoi vielä ilman maalivahtia, mutta pari kertaa joukkue pääsi läheltä piti -tilanteeseen, mutta nekin Bernard ja Ässä-puolustus selvitti.

– Tänään sitten näin päin. Meillä oli tänäänkin paikkoja ihan riittävästi tappaa peli, sanaili Lukon päävalmentaja Virta.

Maalit:

2.40 0-1 Sakari Salminen (Peter Tiivola)
9.17 1-1 Ville Heinola (Manuel Ganahl, Arttu Ilomäki) yv2
25.38 1-2 Salminen (Aleksi Rekonen, Jussi Makkonen)
36.51 2-2 Arttu Ilomäki (Heinola, Jakub Krejcik)
38.21 2-3 Jyri Marttinen (Salminen, Jarno Kärki) yv

Torjunnat:

Oskari Setänen: 7+16+5 = 28

Andreas Bernard: 5+9+10 = 24

Jäähyt:

Lukko: 4×2 min

Ässät: 5×2 min

Yleisöä:

4 130

Kierroksen muut ottelut:

TPS – Ilves 5-3 (2-1, 2-1,1-1)
Pelicans – KooKoo 1-2 (0-1, 1-1, 0-0)
Kärpät – HIFK 5-6 (3-1, 1-3, 1-2)
Tappara – JYP 2-3 vl (1-0, 1-0, 0-2, 0-0, 0-1)
Ratkaisija: Julius Nättinen rl
HPK – SaiPa 6-0 (2-0, 0-0, 4-0)
KalPa – Sport 6-3 (2-1, 2-2, 3-0)

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Views: 328

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi