Ruotsin joukkueesta puolet Sveitsin kansallisesta liigasta – Jalonen: “Kova peli tiedossa”

Suomi kohtaa Karjala-turnauksen viimeisessä ottelussa sunnuntaina Ruotsin. Vastaan tulee joukkue, joka on Suomen tavoin voittanut molemmat ottelunsa sekä Tshekkiä että Venäjää vastaan. Edessä on taatusti jykevä kamppailu pisteistä.

– Ruotsi on voittanut molemmat pelit, kuten mekin. Katsotaan, kumpi on parempi. Kova peli on tiedossa tietenkin, Suomen joukkueen päävalmentaja Jukka Jalonen totesi Tshekki-ottelun jälkeen.

Ottelun panokset ovat suuret, sillä molemmilla joukkueilla on luonnollisesti mahdollisuus Karjala-turnauksen voittoon. Turnausvoitto on aina kova juttu, kuten Jalonenkin tietää ja sitä Suomi lähtee isänpäivän kamppailusta hakemaan.

– Kyllä aina näitä pelejä voittamaan lähdetään, mutta tietenkin turnausvoitto olisi kiva ottaa ja pelaajat tietävät, että tässä pelataan henkilökohtaisestikin isoista asioista. Meillä ei paljoa ole näyttöpaikkoja esimerkiksi ennen kotikisoja keväällä, Jalonen pohti.

Molempien joukkueiden pelaajat taistelevat takuuvarmasti niin oman maansa kuin myös mahdollisen kisapaikan puolesta. Suomelle kotikisat keväällä ovat kova juttu, joissa moni pelaaja haluaa olla mukana, mutta unohtaa ei sovi myöskään Pekingin olympialaisia, joihin on muutama pelaaja tyrkyllä myös tästä Karjala-turnauksen joukkueesta.

Kun pelaajalistoja katsoo ja missä maassa pelaajat pelaavat, on Suomella kymmenen pelaajaa, jotka pelaavat Liigassa. KHL:stä joukkueessa on yhdeksän, joista viisi pelaa Jokereissa. Sveitsistä on neljä ja Ruotsin SHL:stä kolme pelaajaa.

Ruotsilla SHL:stä on 12 pelaajaa, kun taas kahdeksan pelaajaa pelaa Sveitsin kansallisessa liigassa. KHL:stä Ruotsin joukkueessa on ainoastaan maalivahti Lars Johansson, joka pelaa Pietarin SKA:n riveissä. Ruotsin joukkueesta löytyy myös Sveitsin pistepörssin ykkönen Jesper Olofsson, joka edustaa SCL Tigersia.

Edessä on varmasti kova kamppailu pisteistä. Ottelu Suomen ja Ruotsin välillä alkaa Hartwall Arenalla kello 17:30.

Teksti ja kuva: Joni Hildén

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi