Rovaniemi isännöi MM-rallia

Suomessa tehdään tänä vuonna moottoriurheiluhistoriaa, kun rallin MM-sarjaa ajetaan maassa kahdesti. Ensimmäinen osakilpailu ajetaan helmikuun lopussa Rovaniemen arktisissa maisemissa ja toinen sitten Jyväskylässä perinteisellä paikalla heinä-elokuun vaihteessa.

Tilaisuus toiselle MM-rallille tarjoutui, kun Ruotsin MM-ralli peruuntui ja haluttiin tilalle toinen talvisissa olosuhteissa ajettava ralli. Otollinen paikka talvirallille löytyi Suomen Lapista, Rovaniemeltä.

– Eri vaihtoehdoista nousi esiin Rovaniemi, jossa on vahva talvirallien järjestämiskulttuuri, hyvä maine kansainvälisenä tapahtumakaupunkina sekä paljon innostuneita ja osaavia rallintekijöitä, AKK Sportsin toimitusjohtaja Riku Bitter kertoo tiedotteessa.

Rovaniemellä MM-rallille ainutlaatuiset olosuhteet

Rovaniemellä on perinteeksi muodostunut tammikuussa ajettava Tunturiralli, joka on avannut kotoisen SM-rallikauden. Kilpailu ajetaan tänä vuonnakin, tulevana viikonloppuna. Rovaniemen kaupunki on innoissaan tapahtuman järjestämisestä.

– Olemme ylpeästi mukana tuomassa Arctic Rally Finlandia Rovaniemelle. Arktinen olosuhde, lumi ja jää luovat MM-rallille ainutlaatuiset kilpailuolosuhteet. Kaupunkimme on mukana tapahtuman järjestämisessä kaikin mahdollisin keinoin, rakentaen laadukkaat puitteet ja tarjoten urheiluelämyksen, joka on omaa luokkaansa, Rovaniemen kaupunginhallituksen puheenjohtaja Liisa Ansala (kesk) toteaa innoissaan.

Rovaniemellä ajetaan kolme päivää kestävä ralli. Kilpailu alkaa perjantaina 26. helmikuuta aamun testierikoiskokeella ja itse kilpailu starttaa illalla. Lauantaina 27. helmikuuta ajetaan kolme, kahteen kertaan ajettavaa erikoiskoetta ja ralli päättyy sunnuntaina 28. helmikuuta ajettavaan Power Stageen.

– Tämä MM-tapahtuma tullaan taatusti muistamaan vielä pitkään – teemme siitä yhdessä vaikuttavan kokemuksen, jota koko rallimaailma pääsee kisakatsomoistaan ihastelemaan, Artic Rally Finlandin pääyhteistyökumppanin CapitalBoxin toimitusjohtaja Scott Donnelly hehkuttaa.

Rallin järjestelyissä otetaan huomioon myös vallitseva koronatilanne, ja mahdollisuus on myös sille, että reitin varrelle ei ole yleisöllä pääsyä. Rallitunnelmia tulee välittämään sekä Yle että WRC TV. Kilometrejä rallin reitiltä kertyy kymmenestä erikoiskokeesta noin 260 kilometriä.

Teksti: Joni Hildén

Views: 70

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi