Roope Taponen torjui Lukon – lauantain kierroksella voittoihin myös Ilves ja KalPa

Pleijarikevät 2023 käyntiin myös Raumalla.

Lauantain puolivälieräotteluissa Lukko ei onnistunut murtamaan Roope Taposta ja kärsi puolivälieräavauksessaan tappion HIFK:lle maalein 1-4 (1-1, 0-2, 0-1). Lauantain kahdessa muussa puolivälierätaistossa Ilves murskasi Ässät ja KalPa nollasi Pelicansin.

– Hyvä ensimmäinen erä, mutta ne seitsemän minuuttia jäähyjä vähän harmittaa. Toisen erän molemmat maalit meni turhan heilpolla. Kaipaamme maalintekotehokkuutta, summasi Lukko-luotsi Marko Virtanen.

Roni Hirvonen vei HIFK:n johtoon ylivoimalla, kun ensimmäistä erää oli pelattu 11 ja puoli minuuttia. Antti Saarela toi Lukon rinnalle jo 44 sekuntia myöhemmin. Lukon Samuli Piipponen sai suihkun komennuksen ajassa 16.36 päähän kohdistuneesta taklauksesta. HIFK:n viiden minuutin ylivoimasta ei jäänyt paljonkaan kertomista, sillä Lukko oli ehkä lähempänä alivoimamaalia kuin HIFK ylivoimamaalia.

Toista erää oli pelattu kolme ja puoli minuuttia, kun Iiro Pakarinen vei helsinkiläiset uudelleen johtoon. Minuutti tuosta ja Hirvonen vei HIFK:n jo kahden maalin karkumatkalle. Toisessa erässä Lukko laukoi 13 kertaa ja niistä yhdeksän meni kohti maalia, mutta Roope Taponen oli ohittamaton. Kahteen erään Lukko laukoi kohti maalia 21 kertaa, kun taas HIFK:n vastaava lukema oli 13.

Lukko pääsi kolmannen erän yhdeksännellä minuutilla ylivoimalle, mutta tulosta ei syntynyt. HIFK:n Kristian Vesalainen pääsi puolestaan yrittämään rangaistuslaukausta erän 13. minuutilla, mutta tuossa tilanteessa Artjom Zagidulin etevämpi. Erän toinenkaan ylivoima ei tuottanut Lukolle maalia, vaikka raumalaisryhmä painoi ilman maalivahtia. Minuutti ja 56 sekuntia ennen loppua Vesalainen ratkaisi ottelun laukomalla kiekon tyhjään maaliin.

– Vahva kotijoukkueen alku, mutta opimme vähitellen sen pelin. Meidän puolustus oli tänään hyvä. Lukko oli koko ottelun ajan vahva, joten siimaa ei voi antaa yhtään, paalutti HIFK:n päävalmentaja Ville Peltonen.

Raumalla oli yleisöä 4 346

Ilves jyräsi – Eemeli Suomi osui kahdesti
5-1 (2-0, 1-0, 2-1)

Ilves karkasi Ässiä vastaan jo toisen erän alussa 3-0-johtoon, joukkueen maaleista vastasivat Aku Räty, Dominik Masin ja Eemeli Suomi. Kolmannen erän ensimmäiseen viiteen minuuttiin Ilves iski kahdesti, kun viimeistelyissään onnistuivat Santeri Virtanen ja Eemeli Suomi. Ässien Joachim Rohdin rikkoi porilaisten kuparisen ajassa 44.16.

Tampereella oli yleisöä 11 307

KalPa tasoitti otteluvoitot – Tuomas Kiiskinen osui kahdesti
3-0 (0-0, 2-0, 1-0)

Kuopiossa ensimmäinen erä oli maaliton, mutta KalPa iski toisessa erässä ensimmäiseen viiteen minuuttiin sekä yli- että alivoimalla. Kuopiolaisten molemmista maaleista vastasi Tuomas Kiiskinen. Puolitoista minuuttia ennen loppusummeria Max Görtz laukoi KalPan jo kolmen maalin karkumatkalle.

Kuopion yleisömäärä oli 5 023

Teksti ja kuva: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Views: 36

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi