Robert Rooba laukoi pisteet Jyväskylään

JYP oli torstaina Raumalla parempi ja onnekkaasti. (kuva: Jouni Mikola)

Lukko kärsi kirvelevän kotitappion, kun JYP korjasi torstaina pisteet Kivikylän Areenalta maalein 2-3 (0-1, 1-1, 1-1). Ottelun voittomaalista vastasi jyväskyläläisten virolaishyökkääjä Robert Rooba.

Avauserä oli vauhdikasta, mutta aika mitäänsanomatonta pelailua. Lukko pääsi pelaamaan erässä kahdesti ylivoimalla, mutta joukkueen peli ei vieläkään löytänyt uomiinsa miesylivoimalla. Jyväskyläläiset pääsivät puolestaan kertaalleen ylivoimalle, mutta tulos oli sama kuin Lukolla eli ei maalia.

Ottelun ensimmäisellä kympillä Oskari Setänen esitti kertaalleen todellisen game-severin torjuen JYPin 2-0 -hyökkäyksen. Kolmisen minuuttia ennen erätaukoa vieraiden Ossi Louhivaara onnistui yllättämään euralaismaalivahdin vieden JYPin taukojohtoon.

Lukko onnistui vihdoin

Toisen erän alkuun jutut olivat täydellistä raumalaispainostusta, mutta mistään ei saatu kiekkoa Eetu Laurikaisen selän taakse. JYP puolestaan lisäsi johtoaan käytännössä ensimmäisestä tilanteestaan, kun Juuso Vainio laukoi viidennellä minuutilla b-pisteiden välistä kiekon Setäsen taakse verkkoon.

Jatkossakin Lukko painoi vimmatusti ja onnistuikin vihdoin ja viimein kaventamaan, kun Toni Koivisto ohjasi viitisen minuuttia ennen taukoa Justin Danforthin laukauksen verkkoon.

Rooba ratkaisi

Lukko pääsi kolmannen erän kuudennella minuutilla ylivoimalle, mutta tuo erikoistilanne ei vielä tuonut maalia. JYP oli tullut täysilukuiseksi seitsemän sekuntia, ennen kuin Arttu Ilomäki täräytti b-pisteiden välistä tasoitustamaalin.

JYP siirtyi uudelleen johtoon, kun yksin maalille unohdettu Robert Rooba sai hieman onnekkaasti kiekon ja toimitti sen Setäsen taakse. Tuo maali jäi myös ottelun viimeiseksi, vaikka Lukko loikin muutaman hyvän tilanteen kuudella viittä vastaan pelatessa.

– Ei siinä mitään takkiin tuli. Parempi joukkue voitti tänään. Meidän rosterin rutiinitaso ei välttämättä riitä joka ilta, totesi Lukon päävalmentaja Pekka Virta.