Riska avainroolissa Sportin ryöstössä Helsingissä

Sport kävi ryöstämässä pisteet Helsingin Jäähallista HIFK:n vieraana luvuin 3-1. Ottelun sankariksi nousi Erik Riska, joka laittoi kiekon ohi Roope Taposen vanhanaikaisella. Sport oli koko ottelun ajan hivenen askeleen edellä, vaikka punapaidat hallitsivatkin peliä.

– Sitkeitä me olimme tänään, yritimme tehdä vaikeaksi heille, että eivät pääse maalille ja tietysti hekin yrittivät, mutta tänään saimme kaksi kiekkoa enemmän maaliin kuin ne, Sportin sankari Erik Riska kommentoi pelin jälkeen.

Riska ei usein maaleilla ole juhlinut, sillä tämä oli hänelle vasta kolmas maali tällä hetkellä. Edellinen osuma tuli lokakuussa 21. päivä KalPaa vastaan. Sportille voitto oli tärkeä, sillä joukkue on ollut sarjataulukossa pudotuspeliviivan alapuolella ja voitolla nyt vaasalaiset nousivat lähemmäksi viivaa. Paikkana tietysti Helsingin Jäähalli on maukas ottaa voitto.

– Totta kai HIFK on erittäin hieno joukkue ja seura, mutta täältä saa kolme pistettä, kuten muualtakin. Ei se sen enempää sillain, Riska totesi.

Sportin avausmaali aiheutti ihmetystä

Ottelun ensimmäisessä erässä nähtiin kummastusta herättävät maali, kun kiekko ylitti maaliviivan vasta sen jälkeen, kun peli oli vihelletty poikki. Videotarkistuksen jälkeen maali kuitenkin hyväksyttiin.

– On sellainen sääntötulkinta ilmeisesti, että se voidaan siitä silti hyväksyä. Aikaisemmin se ei vissiin ole ollut mahdollista, HIFK:n päävalmentaja Ville Peltonen valaisi.

Peltonen ei halunnut lähteä sen enempää kritisoimaan tuota tilannetta, vaan sanoi keskittyvänsä vain niihin asioihin, joihin joukkue itse voi vaikuttaa.

Hyvää vireeseen viime aikoina äitynyt HIFK tuli Sport-otteluun useamman päivän tauolta. Kokoonpanokin oli mennyt hieman uuteen uskoon, sillä useampi vakiokokoonpanon pelaaja oli jäänyt pois.

– Sairastapauksia on, Peltonen suostui paljastamaan.

Kotkansalo palasi tositoimiin

Jotain iloakin helsinkiläisleirissä oli, sillä liki vuoden tauon jälkeen kokoonpanoon palasi Kasper Kotkansalo. Kotkansalo pelasi edellisen kerran 30. marraskuuta 2022, jolloin HIFK kohtasi Pelicansin.

– Tosi kivaa oli pelata. Pari päivää tässä on ollut jo aika paljon jännitystä. Hienoa, että pääsi vihdoin. Aikamoinen helpotus ja kyllä mä siitä nautin, en ehkä niin hirveästi, kun joutui aika paljon keskittymään omaan tekemiseen. Se normaali peli-ilo sieltä varmasti vielä tulee, mutta olen superkiitollinen, että tämä nyt tuli, Kotkansalo iloitsi.

Liiga jatkuu perjantaina, jolloin pelataan taas täysi kierros. Tuolloin Vaasan Sport pelaa Tampereella Ilveksen vieraana. HIFK:n urakka jatkuu seuraavan kerran vasta viikon päästä keskiviikkona, jolloin kotikaukaloon vieraaksi luistelee Rauman Lukko.

Teksti ja kuvat: Joni Hildén

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi