Remeksen SM-viikko ei sujunut suunnitelmien mukaan – Päätavoite Enduron MM-sarjassa

Vantaan Vauhtipuistossa ajettiin torstaina Superenduron SM-kilpailu. Mukana kilpailemassa oli myös Enduron MM-sarjassa kolmantena oleva Eero Remes. Remes hallitsi alkueräänsä, mutta pienet kömmähdykset välierässä ja Last chance- erässä pudottivat miehen ulos finaalista.

– Välillä se on tuollaista. Aika vaikeata oli ja varsinkin kun, välillä satoi sitä vettä, niin oli aika liukasta. Kaikillehan se oli sama, mutta ei ollut meikäläisen päivä tänään, Remes totesi.-

Remes ei suostunut radan liukkauden piikkiin kuitenkaan laittamaan huonoa menestystään, vaan otti miehekkäänsä sen omiin nimiinsä.

– Ei se siitäkään ollut kiinni. Huonosti ajoin vähän, niin ei oikein ollut meikäläisen päivä. Eipä nämä onneksi ole päätavoite, niin ei sen puoleen mitään, Remes mietti.

Superenduron SM-kilpailu oli yksi osa Vantaalla järjestettävää SM-viikkoa. Itse päivä sekä tapahtuman järjestäminen saivat kiitosta maailmaa nähneeltä urheilijalta.

– Ihan hienot kisat kaiken kaikkiaan, paljon tapahtumia ja hienot puitteet. Ihan mukava tapahtuma, Remes kehui.

Vantaan kilpailun voitti Eemil Pohjola, joka keräsi kolmesta finaalilähdöstä 53 pistettä. Toiseksi ajoi Rannar Uusna. Hän jäi Pohjolasta neljä pistettä. Kolmannen sijan nappasi 36 pisteellä Antti Hänninen.

Remeksen tähtäin Enduron MM-sarjassa

Remes ajaa tällä kaudella Enduron GP-luokassa maailmanmestaruudesta. Hän on sarjassa kolmantena, 28 pistettä kärjessä olevaa Alex Salvinia jäljessä. Edellisessä kilpailussa Italian Trentinossa hän oli finaalissa kahdeksas. Samoin hän pitää kolmatta sijaa Enduro 2- luokassa, jota myös johtaa Salvini.

– Kausi on mennyt vaihtelevasti. Välillä on mennyt hyvin ja välillä taas huonommin. Täytyy nyt yrittää saada loppukausi menemään hyvin, niin pystyisi omassa luokassa vähän nousemaan ja mahdollisesti siinä GP-luokassakin, Remes pohti.

Seuraava MM-kilpailu Remeksellä on vasta parin kuukauden päästä, kun Italian Edolossa ajetaan Italian GP. Kilpailu ajetaan elo-syyskuun vaihteessa. Vaikka MM-tasolla tauko onkin hyvin pitkältä tuntuva, niin laakereilla ei Remes aio lepäillä.

– Tässä on joku Enduron SM vielä väliajalla ja muuten sitten treeniä vaan, mutta tosiaan isompi kilpailu on sitten parin kuukauden päästä, Remes taustoitti.

Seuraavaan kilpailuun Remeksellä on selkeä tavoite olla mahdollisimman korkealla tuloksissa. MM-sarjassa Remeksellä kaikki on vielä mahdollista ainakin GP-luokassa, sillä kilpailuja on jäljellä vielä kolme.

Teksti ja kuvat: Joni Hildén

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi