RB Leipzig antoi kylmää kyytiä sarjanousija Union Berlinille

Harvassa olivat Union Berlinin maalipaikat Bundesliiga-avauksessaan. (kuvakaappaus: Viaplayn lähetyksestä)

Berliinin Stadion An der Alten Förstereilla kohtasivat sunnuntaina kaksi DDR-taustaista joukkuetta, kun sarjanousija Union Berlin sai vastaansa jopa yhdeksi mestarisuosikeista ennustetun RB Leipzigin. Ottelu oli melkoista vieraiden ilotulitusta, sillä ottelu päättyi 0-4 (0-3).

Jo joukkueiden tullessa kentälle huomattiin, että nyt on perhe, kuten Union Berlinin yhteisöä kutsutaan, kokoontunut yhteen. Hetkeksi tuo ryhmä hiljeni, kun Marcel Halstenberg laukoi kierteisen vedon takakulmaan ohi Rafal Gikiewiczin. Halstenberg sai olla tuossa tilanteessa aivan liian vapaana, joten miehellä oli aika helppo työ viimeistellä Leipzigin avausmaali.

Noin viisitoista minuuttia myöhemmin taivas synkkeni entisestään An der Alten Förstereilla, kun Marcel Sabitzer laukoi 16-rajalta voimalla yläkulmaan. Tilanne käynnistyi Gikiewiczin epäonnistuneesta avausheitosta. Kylmä kyyti jatkui 42. minuutilla, kun Timo Werner ajoi boksiin ampuen kovaa etukulmaan.

Neljävitosesta kertoo jotain myös se, että Leipzig hallitsi palloa 63 prosenttisesti, mutta berliiniläiset veivät laukaukset seitsemän kuusi, maalia kohti menneissä puolestaan Leipzig oli parempi kolme kaksi. Jokainen Leipzigin maalia kohti mennyt laukaus meni siis maaliin.

Leipzig nosti jalkaa kaasulta

Heti toisen puoliajan alkuminuuteilla Yussuf Poulsen pelasi Wernerin tekopaikkaan, mutta tuon tilanteen Gikiewicz ja Union-puolustus selvittivät.

Neljännen kerran pallo oli Gikiewiczin selän takana, kun Christopher Nkunku ohjasi pallon verkkoon vitosen viivalta. Nkunku ehti olla kentällä vain nelisen minuuttia ennen onnistumistaan.

Leipzigin joukkueesta pitää nostaa ehdottomasti esiin Marcel Sabitzerin nimi, sillä hän teki maalin ja syötti kolme, joten itävaltalaishyökkääjä oli mukana joukkueensa jokaisessa maalissa.

Maalit:

16. 0-1 Marcel Halstenberg (Marcel Sabitzer)
31. 0-2 Sabitzer (Halstenberg)
42. 0-3 Timo Werner (Sabitzer)
69. 0-4 Christopher Nkunku (Sabitzer)

Kokoonpanot:

Union Berlin: Gikiewicz | Trimmel, Friedrich, Schlotterbeck, Lenz | Prömel, Gentner (46. Ujah) | Abdullahi (58. Becker), Andrich, Bülter | Andersson (69. Polter)

RB Leipzig: Gulácsi | Orban, Konaté, Mukiele | Demme (62. Laimer) | Kampl (73. Forsberg), Sabitzer, Halstenberg, Klostermann | Werner (65. Nkunku), Poulsen

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi