Virran SaiPa haki Raumalta kolme pistettä

Raumam Boja toivottivat Pekka Virran ja SaiPan tervetulleeksi Lukon juhlaotteluun.

Lukko juhlii tällä kaudella perustamisensa 85-vuotisjuhlaa. Perjantaiseen juhlaotteluun Äijänsuolle raumalaisjoukkue sai vastaansa Pekka Virran valmentaman SaiPan. Ottelu päättyi SaiPan voittoon maalein 4-2 (2-0, 1-2, 1-0).

– Ensin täytyy onnitella upeeta seuraa 85-vuotisesta historiasta.Harmi, että me ei oltu tänään sen voiton arvoisia. Hankala lähtö, ekaan vaihtoon jäähy ja siitä ei mennyt montaa sekuntia, kun kaveri oli jo johdossa. 0-2-maali syntyi räikeän virheen seurauksena ja sitten vielä alivoimamaali, maalit ohjaa peliä, sanaili Lukko-luotsi Marko Virtanen.

SaiPa siirtyi johtoon vain 40 sekunnin pelin jälkeen, kun Kalle Maalahti sivalsi kaarelta kiekon etukulmasta ohi Samuli Jukurin. SaiPa tuplasi johtonsa seitsemän minuuttia ennen erätaukoa, kun Oliver Okuliar viimeisteli kulmalta nopean vastahyökkäyksen päätteksi kauniin osuman.

Erässä vihellettiin molemmille kaksi kaksiminuuttista. Niclas Westerholm torjui SaiPan maalilla 10 kertaa ja Jukurille koppeja kertyi puolestaan seitsemän.

Toinen erä oli melkomoista sähläystä puolin ja toisin eikä maalipaikoilla juuri juhlittu. Oliver Suni kilautti toki kertaalleen tolppaan 12. minuutilla.

Puolitoista minuuttia ja kolme maalia

Toista erää oli pelaamatta pari minuuttia, kun Linus Nyman toi Lukon maalin päähän. Nyman kiersi maalin takaa ja lopulta mies toimitti kiekon Filip Pyrochtan luistimen kautta verkkoon. Tuon jälkeen nähtiin kaksi nopeaan maalia, kun ensin Ville Vainikainen vei alivoimalla SaiPan uudelleen kahden maalin karkumatkalle, mutta saman jäähyn aikana Sami Päivärinta laukoi uransa toisella maalillaan Lukon uudelleen maalin päähän.

– Eka erä ei ollut meiltä hyvää kiekkoa, mutta tokassa saimme sitten homman käyntiin. Päästimme tänään ihan liian halpoja maaleja, ne ei kuulu voittavalle joukkueelle. Itse pääsin laukomaan todella hyvästä syötöstä ja siitä meni sitten vähän huonommallakin laukauksella, totesi Päivärinta.

Niclas Westerholm torjui kaiken

Lukko painoi lähes koko kolmannen erän, mutta joukkue ei saanut millään kiekkoa Westerholmin selän taakse. Lopun yritys ilman maalivahtia kaatui väärään vaihtoon. Lopullisen niitin SaiPan Veikko Loimaranta iski tyhjään maaliin.

– Tulimme hyvin peliin ja pelasimme hyvin sellaiset 30 minuuttia, mutta sitten jäätiin aika pahasti jalkoihin. Olemme nyt hävinneet näitä pelejä viime aikoina kolmannessa, joten tämä oli nuorelle joukkueelle hyvä asia. Mun täytyy kiittää tätä tapahtumaa ja erityisesti sitä fanien tifoa. Tuo arvostus osoittaa, että täällä on kiekkokulttuuria, paalutti Pekka Virta.

Maalit:

0.40 0-1 Kalle Maalahti (Nicholas Halloran, Ville Petman) yv
13.05 0-2 Oliver Okuliar (Jaakko Lantta, Valtteri Lipiäinen)
37.47 1-2 Linus Nyman (Samuli Piipponen, Michael Haga)
38.43 1-3 Ville Vainikainen av
39.17 2-3 Sami Päivärinta (Vili Saarijärvi, Oliver Suni) yv
59.35 2-4 Veikko Loimaranta (Halloran, Filip Pyrochta) tm

Torjunnat:

Samuel Jukuri: 7+5+3 = 15
Niclas Westerholm: 10+16+14 = 40

Jäähyt:

Lukko:
SaiPa:

Yleisöä:

3 188

Kierroksen muut ottelut:

HIFK – Sport 2-3 ja (1-1, 0-0, 1-1, 0-1)
ratkaisija: Viktor Westermarck 60.39
JYP – Ässät 1-5 (1-1, 0-4, 0-0)
Kärpät – KalPa 2-1(1-0, 1-0, 0-1)
Pelicans – Tappara 1-5 (1-2, 0-1, 0-2)

Teksti ja kuva: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi