Ratajova ratkaisi Mestaruuden SB-Pro:lle

Naisten Salibandyliigan Superfinaalissa kohtasivat SB-Pro ja Classic. Ottelu tarjosi draamaa koko rahan edestä. Lopulta SB-Pro nappasi Suomen mestaruuden lukemin 3-2. Nurmijärveläisten ratkaisijoiksi nousivat Jenni Torkki ja Denisa Ratajova.

Classic pääsi toisessa erässä jo kahden maalin johtoon. Yleensä tämä tarkoittaa sitä, että tamperelaiset ottavat pelin haltuun, mutta ei tällä kertaa. SB-Pro sisuuntui ja taisteli tilanteeksi 2-2 ennen toista erätaukoa. Molemmista maaleista vastasi Jenni Torkki.

Ottelun kolmannessa erässä Classic hermoili, eikä pystynyt pelaamaan normaalia peliään. Tilanne sopi SB-Pro:lle mainiosti. Mestaruuden sinetti syntyi SB-Pro:n ylivoimalla ajassa 57.10, kun Denisa Ratajova sai syötön Jaana Lirkiltä ja iski pallon maaliin.

SB-Pro:n voiton varmistanut Denisa Ratajova kiitteli Jenni Torkkia ottelun päätyttyä.

-Jennin kaksi maalia herättivät joukkueen ja aloimme uskoa siihen, että pystymme voittamaan, Ratajova sanoi.

Ratajova paljasti, että ylivoimalla syntynyt voittomaali oli harjoiteltu kuvio.

-Tein työtäni kuvion keskellä, ja Jaana Lirkin syöttö löysi tiensä lapaani. Pääsin kääntymään ja vetoni ohitti maalivahdin, Iloinen Ratajova kuvaili.

Hän lupaa, että SB-Pro juhlii mestaruutta kunnolla ja kovaa.

Teksti: Juho Kojima

Kuva: Jarmo Koskela