Rantanen varasti show’n Tampereella

Colorado Avalanche kaatoi Columbus Blue Jacketsin loppuunmyydyllä Nokia Areenalla 6-3. Ottelun ratkaisijaksi nousi Avalanchen Mikko Rantanen, joka sai Areenan laulamaan nimeään, kun peliä oli jäljellä enää minuutin verran.

– Se oli todella hienoa kuulla tuota. En odottanut tuollaista kuulevani. Olin yllättynyt, Rantanen kuvaili.

Rantanen nousi ottelun sankariksi kolmella maalillaan ja yhdellä maalisyötöllään. Omia pisteitään tärkeämmäksi turkulaishyökkääjä nostaa joukkueen saavuttaman kaksi pistettä.

– Tätä peliä olin odottanut todella paljon ja oli kiva saada itsekin muutama onnistuminen. Jätkät syöttelivät todella hyvin, ei tarvinnut itse ihmeitä tehdä, Rantanen totesi.

Vaikka Rantanen nousi ottelussa sankariksi, oli ottelun odotetuin hetki kuitenkin, kun Tampereen oma poika Patrik Laine onnistui maalinteossa. Laine iski siirretyn rangaistuksen aikana kiekon ohi Colorado Avalanchen maalivahdin Alexandar Georgievin ja sai Nokia Areenan räjähtämään ajassa 27.16.

Sekä Rantanen että Laine olivat erittäin suosittuja Tampereen illassa, molempien edesottamuksille hurrattiin sopivissa kohdissa. Voisi jopa sanoa, että ovat nousseet Suomen suurimmiksi supertähdiksi.

– Siellä on aika kovia muitakin vanhoja pelaajia. Mielestäni Patekin pelasi tänään hyvän pelin. Me yritämme tehdä omaa duuniamme ja tehdä parhaamme. Ketjukaverit auttavat hyvin, mutta sanoisin, että on siellä paljon muitakin hyviä ex-pelaajia, Rantanen pohti.

Rantanen pelasi erinomaisen pelin ja on kaiken hypetyksen arvoinen. Edellisen kerran NHL:n vieraillessa Suomessa Patrik Laine iski ensimmäisessä pelissä hattutempun ja tänään oli Rantasen vuoro. Hyökkääjä itse oli melko tavalla vaatimaton, mutta sitäkin enemmän ketjukaveri Artturi Lehkonen iloitsi maamieheensä kohdistuneesta huomionosoituksesta.

– Kun Mikko Rantanen chäntti tulee, on se kyllä hienoa kuulla, Lehkonen iloitsi.

Vaikka alkuun näytti, että Colorado menee ottelussa menojaan, pääsi Columbus kolmen maalin takaa-ajoasemasta tasoihin. Johtopaikkakaan ei ollut kaukana, mutta Patrik Laineen jäähy kostautui ja Avalanche meni jälleen johtoon. Laine sai vielä yhden mahdollisuuden päästessään läpiajoon, mutta ei onnistunut.

Columbuksella on mahdollisuus maksaa potut pottuina heti lauantaina, kun joukkueet kohtaavat uudelleen Nokia Areenalla.

Teksti: Joni Hildén

Kuvat: Juhamatti Nieminen

Views: 27

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi