Rantalan hattutemppu siivitti Classicin naiset cupin voittoon

Tampere Areenalla nähtiin eilen upeaa salibandya. Classic kruunattiin Suomen cupin tuplamestariksi. Naisten ottelussa tamperelaiset voittivat Nurmijärven SB-Pro:n lukemin 7-3. Classicin miehet voittivat Loviisan Tor:in lukemin 9-2.

Naisten finaalissa kotijoukkue nappasi revanssin SB-Pro:sta. Tällä kertaa tamperelaiset hallitsivat ottelua selvästi, eivätkä vieraat löytäneet vastalääkettä Classicin pelille.

Ottelu sai vieraiden kannalta mahdollisimman synkän alun, kun kotijoukkue siirtyi 1-0 johtoon alle minuutin pelin jälkeen. Viimeistään tuossa vaiheessa oli selvää, että joukkueiden edellinen kohtaaminen, joka päättyi SB-Pro:n 3-2 voittoon, oli tyystin unohdettu.

Varsinkin Classicin ykkösketjun peli oli todella hienoa. Joukkueen kapteeni Nina Rantala kruunasi joukkueensa suorituksen tekemällä kolme maalia. Tamperelais

Finaalissa komean hattutempun viimeistellyt Classicin kapteeni Nina Rantala oli luonnollisesti iloinen voitetun ottelun jälkeen.

-Tosi Hyvät tunnelmat, aina on kiva voittaa. Jokainen voi olla ylpeä itsestään. Meillä oli upea peli, Rantala iloitsee.

-Oli mahtavaa pelata täällä kotiyleisön edessä tämä ottelu, kapteeni Rantala kiittelee.

Finaali ei sujunut Nurmijärven SB-Pro:n suunnitelman mukaan. Joukkue pysyi mukana ottelussa kaksi erää. Pro:lle tarjoutui maalipaikkoja, mutta viimeistely ontui. Vieraiden Denisa Ratajova näytti esimerkkiä omalle joukkueelleen iskemällä ottelussa kaksi osumaa, mutta lopulta sekään ei riittänyt taistelussa ottelun voitosta.

SB-Pro:n Jaana Lirkki myönsi ottelun jälkeen, että tappiota oli vaikea niellä.

-Ärsyttää ja harmittaa! Oli semmoinen usko loppuun asti, että kyllä me tähän pystytään. Pari virhettä, ja sitten se valui tuossa lopussa, Pettynyt Lirkki myönsi medialle ottelun jälkeen.

Classic otti ottelun lopullisesti haltuunsa viimeisessä erässä tekemällä kolme maalia, eikä Pro:sta ollut enää vastusta. Näin Classic palasi vuoden tauon jälkeen Suomen Cupin mestariksi.

Teksti: Juho Kojima

Kuvat: Salibandyliiga