Räikkönen eturiviin – Hamiltonin paalupaikka uhattuna

Britannian GP:n aika-ajoissa nopeinta vauhtia piti kotikilpailuaan ajava kolminkertainen maailmanmestari Lewis Hamilton. Hamilton oli hopeisella Mercedeksellään aika-ajossa miltei ylivoimainen. Eroa toiseksi ajaneeseen Ferrarin Kimi Räikköseen oli peräti puoli sekuntia.

– Yritän aina jättää parhaimman viimeiseksi. Minun piti pitää huoli, että saan tällaisen kierroksen, Hamilton myhäili.

Aika-ajoissa keli oli hieman epävakaahko, josta syystä muun muassa ensimmäisessä osiossa Fernando Alonso tykitti slickseillä kärkeen. Kaksi viimeistä aika-ajo-osiota päästiin ajamaan kuivuvassa kelissä, joka näkyi myös loppua kohden paranevissa ajoissa. Päivän ehdoton yllättäjä oli Kimi Räikkönen, joka hilasi itsensä toiseen lähtöruutuun.

– Se tuntui ihan hyvältä. Alku oli vielä vähän hankala ja olosuhteet vaihtelivat aika paljon. Auton käyttäytyminen oli hyvä ja tuntui tähän mennessä parhaimmalta. Emme olleet vielä tarpeeksi vahvoja ykköspaikkaan, Räikkönen totesi.

Räikkönen saattaa vielä nousta paalupaikalle sunnuntain kilpailuun

Suomalaisässän mukaan Ferrarilla tiedetään, missä erot heidän ja Mercedeksen välillä on. Mies tuntui olevan tyytyväinen tämän päivän suoritukseen ja hän on lähdössä hyvin luottavaisin mielin kohti sunnuntaista kilpailua.

– Auto toimi paremmin kuin muina aikoina tänä viikonloppuna, niin eiköhän meillä ole ihan hyvä auto huomiselle, Räikkönen mietti.

Kilpailun tuloslistaa ei ole vielä vahvistettu, sillä Hamilton hidastelut radalla Romain Grosjeanin edessä johtivat tutkintaan ja saattavat vielä pudottaa brittikuljettajan pois paalupaikalta. Tämä tietäisi silloin sitä, että Kimi Räikkönen lähtisi toista kertaa tällä kaudella paalupaikalta.

– Ei varmaan tule mitään, Räikkönen kuittasi MTV:n haastattelussa.

Viime viikonloppuna sankarina ollut Valtteri Bottas ei päässyt tämän päivän aika-ajossa ihan sellaiseen vireeseen kuin maanmiehensä ja Mercedes-kuljettaja sijoittuikin aika-ajoissa vasta neljänneksi. Bottaksen kohdalla se tarkoittaa lähtöruutua yhdeksän, sillä suomalainen sai viiden lähtöruudun rangaistuksen vaihdelaatikon vaihdon vuoksi.

– Varmasti pystytään sieltä hyökkäämään kyllä. Vähän on eri taktiikka kuin muilla, niin se voi avata mielenkiintoisia mahdollisuuksia, mutta sen näkee huomenna, Bottas kiteytti.

Sunnuntaina kilpailuun kolmannesta lähtöruudusta starttaa Räikkösen tallitoveri MM-sarjaa johtava Sebastien Vettel ja hänen viereltään Red Bullin nuori, arvaamaton ässä Max Verstappen. Perinteisellä Silverstonen radalla ajettava kilpailu käynnistyy sunnuntaina kello 15 Suomen aikaa.

Teksti: Joni Hildén

Kuvat: Ferrari Media S.p.A.

Views: 296

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi