Pukki saanut itseluottamuksensa takaisin

Tanskalaisen Brøndbyn riveissä pelaava Teemu Pukki on viihtynyt seurassaan mainiosti ja on saanut toteuttaa pelillisesti itseään sekä saanut runsaasti peliaikaa, joka on taas nostanut miehen itseluottamusta. 

– Itseluottamus on siinä ollut isossa osassa. Tuolla koko kauden ajan tuli vähän väliä niitä maaleja, eikä tullut pitkiä taukoja, niin pysyi hyvä fiilis, Pukki totesi.

Pukilla oli pitkään maaliton jakso, jolloin osumia ei vain tullut, mutta Tanskaan siirtyminen avasi miehen maalihanat sekä paransi itseluottamuksen, jonka seurauksena perjantaina Kalastajatorpalla istui vapautuneen oloinen kärkipelaaja. Siirtoaan Tanskaan mies ei ole katunut päivääkään.

– Olihan Skotlannissa ja varsinkin Saksassa hyviä hetkiä, mutta tämä on ensimmäinen joukkue, jossa olen ykköshyökkääjä ja pääsee koko ajan pelaamaan, niin se on tärkeätä. Varsinkin sen Skotlannin vuoden jälkeen, joka oli vaikeata aikaa, Pukki mietti.

Suomen maajoukkueessakin pitkään luottopelaajiin kuuluneen Pukin kuivajakso ei ole voinut olla vaikuttamatta myöskin otteisiin maajoukkueessa. Nyt Pukilla on mahdollisuus päästä katkaisemaan neljän ottelun maaliton putki A-maajoukkueen paidassa, kun Suomi kohtaa keskiviikkona Liechtensteinin.

– Odotan kyllä, että keskiviikkona haetaan se voitto, mitä aika pitkään ollaan odotettu. Siitä saadulla hyvällä fiiliksellä lähdetään sitten haastamaan Ukrainaa ihan kunnolla, Pukki visioi.

– Viimeksi kun siellä vieraissa pelattiin, niin se oli tasainen matsi ja se olisi voinut meille kääntyä tai vähintään tasuriksi. Oltaisiin varmaan ansaittu tasuri siitä.

Keskiviikon harjoitusmaaottelun vastustaja, lilliputtimaa Liechtenstein on ennakkoon ajateltuna helppo nakki Suomen kaltaiselle maajoukkueelle ja itseluottamuksen kohottaja, mutta ilmaiseksi ei voittoa siitäkään pelistä ole luvassa.

– En sano, että se on helppo peli millään tapaa. Ei tällä hetkellä ole sellaisia, niin kuin viime karsinnoissa oli Färsaaret, niin ihmiset luuli niiden olevan heittopussi, mutta ne johti monta peliä. Ei ole enää sellaisia helppoja pelejä ollenkaan, Pukki tietää.

Suomi kohtaa tulevalla viikolla Turussa keskiviikkona Liechtensteinin ja viikko huipentuu sunnuntaina 11. Kesäkuuta pelattavaan MM-karsintaotteluun Ukrainaa vastaan.

Teksti ja kuva: Joni Hildén

Views: 297

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi