Porin Pesäkarhut avasi kautensa voitolla naisten Superpesiksessä

Hyvinkään Tahko ja Porin Pesäkarhut aloittivat naisten Superpesiskauden Pihkalan stadionilla. Porilaiset voittivat ottelun jaksoin 0-2 (3-10 0-3).

Ensimmäisellä jaksolla Tahkon naiset saivat todellisen oppitunnin siitä, miten Superpesiksessä pelataan. Pesäkarhujen hyökkäyspeli oli jäätävää, kun tähän lisätään Porin aivan loistavasti toiminut ulkopeli, jossa kopit tarttuivat räpylään todella hienosti, voidaan todeta, että Tahko oli täydellinen vastaantulija.

Ensimmäisen jaksolla nähtiin kaksi kunnaria. Ensimmäisen iskivät vieraat ensimmäisessä vuoroparissa Henna Jukan toimesta. Toisesta vastasi Tahkon Ira Jokivalli kolmannessa vuoroparissa. Kunnarista huolimatta, kuten jo edellä mainittiin hyvinkääläiset eivät kyenneet tarjoamaan todellista vastusta porilaisille ensimmäisellä jaksolla.

Toisella jaksolla Tahkon Leidit pääsivät peliin mukaan, vaikka yhtään juoksua kotijoukkue ei tehnytkään. Pesäkarhut eivät saaneet peliään samanlaiseen lentoon, kuin ensimmäisellä jaksolla. Tämä johtui kotijoukkueen huomattavasti parantuneesta ulkopelistä. Lopulta Pori onnistui puristamaan ne tarvittavat juoksut, joilla 0-2 vierasvoitto varmistui.

Tänään ratkaisevaan osaan ottelussa nousi Pesäkarhujen kokemus, joka näkyi virheiden vähyytenä.

Teksti: Juho Kojima