Pogban nosto takasi Ranskalle pisteet – teknologian tarpeellisuus tuli osoitettua

Ranska joutui tekemään täyden päivätyön, ennen kuin Australia kaatui 2-1 (0-0). Jokaisessa maalissa isossa roolissa oli teknologia, videotarkastukset ja maaliviivateknologia.

Ensimmäisen puolentunnin aikana pallonhallinta oli melko selvästi Ranskalla, mutta huippupaikoille se ei päässyt. Australia pystyi erikoistilanteistaan hätyyttelemään pari kertaa Hugo Llorisen vartioimaa maalia. Noissa erikoistilanteissa Mile Jedinak oli aina vaarallinen.

Ranskan paras paikka osui heti toiselle minuutille, kun Kylien Mbabbe pääsi irti oikelta irti, mutta laukaus lähti liian pienestä kulmasta, joten Mathew Ryanin oli helppo poimia se. Aivan loppuhetkillä Australia pääsi vielä kertaalleen uhittelemaan Ranskan maalia

Ranskalaisten huippuyksilöt eivät kertakaikkkiaan onnistuneet murtamaan australialaisten puolustusmuuria.

Videotarkastus ja maaliviivateknologia osoittivat tarpeellisuutensa

Toinen neljävitonen oli edennyt 58. minuutille, kun Antoine Griezmann laukoi rangaistuspotkusta ranskalaiset johtoon, mutta hetki myöhemmin Australialle vihellettiin pilkku, ja sen laittoi Mile Jedinak yhtä varmasti verkkoon kuin Griezmannkin.

Ranskan rankkari vihellettiin videotarkastuksen jälkeen, kun todettiin, että Josh Rishdon kaatoi Griezmannin väärin ottein. Australian rankkarin aiheutti puolestaan Samuel Umtiti, jonka nyrkistä pallo kimposi yli päätyrajan.

Kymmenisen minuuttia ennen loppua Paul Pogba nosti pallon yli Ryanin ja samalla Ranskan uudelleen johtoon. Tuon maalin varmisti maaliviivatekniikka. 84. minuutilla kentällä pääsi Australian ja koko turnauksen nuorin pelaaja 19-vuotias Daniel Arzani.

Australia yritti loppuun asti, mutta ei onnistunut enää väsäämään tasoitusosumaa. Paras paikka heille siunaantui aivan lopulla Jedinekin sivurajaheiton jälkeen-

Maalit:

58. 1-0 Antoine Griezmann (rp)
62. 1-1 Mile Jedinak (rp)
80. 2-1 Paul Pogba (Oliver Giroud)

Kokoonpanot:

Ranska: Lloris | Pavard, Varane, Umtiti, Hernandez | Tolisso (78. Matuidi), Kante, Pogba | Dembele (70. Fekir), Mbabbe, Griezmann (70. Giroud)

Australia: Ryan | Risdon, Milligan, Sainsbury, Behich | Jedinak, Mooy | Leckie, Rogic (72. Irvine), Kruse (84. Arzani) | Nabbout (64. Juric)

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Views: 100

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi