Philipp Von Arx ja Merja Rantanen Vanha Rauma Sprintin vikkelimmät

Merja Rantanen oli vikkelin naisista Raumalla juostussa Vanha Rauma Sprintissä. (kuva: Jouni Mikola)

Aurinkoinen ja lähes helteinen sää toivotti sprinttisuunnistushuiput lauantaina Raumalla juostuun Vanha Rauma Sprinttiin. Aikuisten sarjoissa annettiin näyttöjä tuleviin maailman cupin koitoksiin ja nuoret puolestaan tavoittelevat paikkoja EM- ja MM-joukkueisiin.

Rauman kisalla oli World Ranking Event (WRE) -status. Tuon avulla kisaan oli saatu houkuteltua myös uusiseelantilainen Tampereen Kooveeta edustava Tim Robertson, joka saavutti viime kesänä Latviassa sprintin mm-hopeaa.

Kakkoseksi Robertson jäi myös Raumalla, sillä voittoon juoksi sveitsiläinen Lahden Suunnistajia edustajia Philipp Von Arx. Herrojen välinen ero oli lopulta kaksi sekuntia. Parhaana suomalaisena kolmanneksi sijoittui MS Parman Akseli Ruohola, joka hävisi voittajalle 13 sekuntia.

1. Philipp Von Arx Lahden Suunnistajat-37 13.41
2. Tim Robertson Koovee 13.43
3. Akseli Ruohola MS Parma 13.54

Merja Rantanen naisten ykkönen

Naisten sarjassa taistelu voitosta oli vieläkin tiukempi, sillä Jämsän Retki-Veikkojen Merja Rantanen oli vain sekunnin nopeampi kuin kakkoseksi tullut Suunta Jyväskylän Veera Klemettinen. Kolmanneksi sijoittunut Pargas IF:ää edustava Alexandra Enlund hävisi kärjelle jo 11 sekuntia.

1. Merja Rantanen Jämsän Retki-Veikot 12.56
2. Veera Klementtinen Suunta Jyväskylä 12.57
3. Alexandra Enlund Pargas IF 13.07

Suunnistuksen maailman cup alkaa tänä vuonna Suomesta ja sprintti juostaan Helsingin Senaatintorin ympäristössä.

Nuorten sarjoissa voittajat omaa luokkaansa

Jos yleisissä sarjoissa käytiin tiukat taistot voitosta, niin toisin oli nuorten vastaavissa. Poikien puolella Tampereen Pyrinnön Riku Gröhn jätätti toiseksi tulleen Espoon Suunnan Topias Kempin 17 sekunnin päähän. Kolmanneksi sijoittunut Jämsän Retki-Veikkojen Aarni Ronkainen jäi 23 sekunnin päähän voittajasta.

1. Riku Gröhn Tampereen Pyrintö 11.57
2. Topias Kemppi Espoon Suunta 12.14
3. Aarni Ronkainen Jämsän Retki-Veikot 12.20

Tyttöjen sarjassa nähtiin vielä selkeämpää ylivoimaa, sillä Kangasala SK:n Fanny Kukonlehto oli peräti 32 sekuntia nopeampi kuin kakkoseksi sijoittunut Lynxin Salla Isoherranen. Kolmanneksi sijoittunut Ounasvaaran Hiihtoseuraa edustava Eeva-Liisa Ojanaho jäi voittajasta jo 47 sekuntia.

1. Fanny Kukonlehto Kangasala SK 11.41
2. Salla Isoherranen Lynx 12.13
3. Eeva-Liisa Ojanaho Ounasvaaran Hiihtoseura 12.28

Suunnistusviikonloppu Raumalla jatkuu sunnuntaina juostavilla SM-sprinttiviesteillä. Viestiin voivat osallistua sekä seura- että aluejoukkueet.

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi