Petteri Koposen paluu Palau Blaugranalle oli mollivoittoinen

Petteri Koposen paluu vanhalle kotiareenalleen oli mollivoittoinen, sillä FC Barcelona Lassa voitti FC Bayern Münchenin Palau Blaugranalla pistein 83 – 73 (26-17, 18-19, 21-18, 18-19).

Ensimmäisellä neljänneksellä Bayern München oli täysin jäässä, sillä Barcelona vei sen peräti luvuin 26 – 17. Katalonialaisten tehokkaimmat heittäjät olivat Kevin Pangos, Ante Tomic ja Chris Singleton. Baijerilaista tarkimmin osui Maodo Lo.

Toisella kympillä München piristyi hieman, ja puoliajalle lähdettiin barcelonalaisten kahdeksan pisteen johdossa 44 – 36. Katalonialaisista Tomic upotti 11 pistettä ja Pangos yhden vähemmän. Mümchenin Lo oli puoliajan pistekunkku 12 pisteellä.

Petteri Koponen sai vierasjoukkueen paidassa peliaikaa vajaat seitsemän minuuttia. Suomalaisella oli tuossa ajassa yksi kahden pisteen heittoyritys, mutta se epäonnistui.

Münchenille tuli liikaa menetyksiä

Toisen puoliajan ensimmäisellä kympillä München hivuttautui jo neljän pisteen päähän, mutta sitten muutamien pallonmenetysten seurauksena kotijoukkueen johto revähti taas 11 pisteeseen. Barcelonaa kannatteli edelleen kolmikko Tomic, Pangos ja Singleton. Baijerilaisten tehomies Lon ohella oli Vladimir Lucic.

Koposen peliaika kolmannella neljänneksellä nousi vajaaseen kymmeneen minuuttiin, ja tuohon aikaan mies merkkautti itselleen yhden koriin johtaneen syötön.

Neljännellä neljännekselläkin tilanne oli Barcelonan eduksi kokoajan sellaiset noin kymmenen pistettä. München nousi seitsemän pisteen päähän, kun kymppiä oli pelattu hieman yli puolet. Tuonkin isännät kuittasivat melko nopeasti kolmosella.

Ottelun ratkaisu oli kahden pisteen heittoprosenteissa, sillä Barcelona nakutti ne sisään 61,9 prosentin tarkuudella, kun Mümchenin vastaava luku oli 52,9. Koposelle kertyi peliminuutteja lopulta 11,52.

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola