Ässät katkaisi karmean putkensa – Sakari Salminen tehokkaana

Lukko ja Ässät vastasivat perjantai-illan viihteestä Äijänsuolla.

Lukko sai perjantaina Äijänsuolle vastaansa rakkaan naapurinsa Ässät, joka majailee tällä hetkellä Liigan hännänhuippuna. Ässät nappasi pisteet maalein 4-1 (2-1, 1-0, 1-0). Ottelun tehomiehenä hääri kolmen (1+2) tehopisteen Sakari Salminen.

– Todella vaikea alku, Ässät tuli peliin todella latautuneena. Ei meinattu päästä millään vauhtiin. Osalla näkyi selvästi kolmen viikon tauko. Tämä oli ehdottomasti meiltä kauden huonoin peli. No huomenna on Kouvolassa uusi päivä, mutta peliä pitää helpottaa, totesi Lukko-luotsi Marko Virtanen.

Perjantain peliin lähdettiin sellaisista lähtökohdista, että Lukko oli voittanut kymmenen (10) edellistä Satakunnan derbyä maalierolla 57-14. Ässät edellinen voitto Lukosta on lähes kahden vuoden takaa 28.12.2019.

Ässien Sakari Salminen vei porilaiset johtoon kolmen ja puolen minuutin pelin jälkeen. Salminen pääsi tekopaikkaan Jarno Kärjen nousun jälkeen. Lukko kuittasi pari minuuttia myöhemmin, kun Julius Mattila päätti vastahyökkäyksen alivoimalla.

– Ei ollut mitään hengitysvaikeuksia pelissä eikä muutenkaan voi mennä kolmen viikon tauon taakse, sillä olimme selvästi huonompia. Ässät loi enemmän hyviä paikkoja, kun me annoimme huonoja syöttöjä, paalutti Lukko-kapteeni Hakulinen.

Erää oli pelattu 13 minuuttia, kun Roni Sevänen vei b-pisteiden välistä lähteneeltä laukauksella porilaiset uudelleen johtoon. Molemmilla oli vielä tuon jälkeen muutama maalipaikka, mutta Artjom Zagidullin ja Linus Söderström eivät olleet yllätettävissä.

Ässät osui ylivoimalla, Lukko ei

Toista erää oli pelattu kuusi minuuttia, kun Jarno Kärki ohjasi Salmisen syötön ylivoimalla verkkoon. Ässien osuman jälkeen Lukko pääsi kahdesti ylivoimalle, mutta tulosta ei syntynyt. Mattila pääsi erässä kahdesti huippupaikalle, mutta Söderström esti miehen aikeet.

Erä pelillisesti Lukon hallintaa, sillä Söderströmille kertyi 11 torjuntaa, kun taas Zagidullin selvisi viidellä kopilla, mutta maalit ratkaisevat.

Eemil Erholtz iski ratkaisun

Kolmatta erää oli pelattu nelisen minuuttia, kun Eemil Erholtz vei Ässät jo kolmen maalin johtoon. Erholtz pääsi lauikomaan aivan Zagidullnin edestä. Melko pian Erholtzin osuman jälkeen Lukko pääsi ylivoimalle, mutta tälläkään kertaan ei joukkue onnistunut toimittamaan kiekkoa Söderströmin selän taakse.

Lukolta palasi perjantain otteluun useampi mies, mutta heidän otteistaan näki vielä sen, että kolmen viikon pelitauko oli tehnyt tehtävänsä.

– Tämä oli paras peli näistä, missä olemme olleet yhdessä. Kolmessa edellisessä olemme olleet jo lähellä, mutta niissä ei kuitenkaan vielä natsannut. Nyt meni putket poikki, sanaili Ässien valmentaja Karri Kivi.