
HIFK:n penkin takaa löytyy tulevalla kaudella monelle jääkiekkoa seuraavalle ja myös sellaiselle, jotka eivät välttämättä kovin paljon kiekko ole seuranneet, tuttu mies.
HIFK-logolla varustetun pikkutakin päävalmentajana päällensä pukee Ville Peltonen.
– On suuri kunnia ja innoissani odotan tätä matkaa. Olen todella tyytyväinen, että on näin hieno stäffi mun kanssa sitä tekemässä. Pelaajia, kun pääsen tapaamaan kisojen jälkeen, niin on innokas ja odottava mieli, Peltonen toteaa.
Kotiinpaluu
Peltonen aloitti liigauransa HIFK:n paidassa kaudella 1991-92, jolloin hänelle kertyi kuusi ottelua liigajoukkueen mukana. Lopullinen murtautuminen liigajoukkueeseen tapahtui seuraavalla kaudella ja siitä eteenpäin loppu onkin historiaa.
– Itselleni tämä on monellakin tasolla kotiinpaluu. Minulle ja perheelleni Helsinki on koti, kuten IFK on myös. Nordikselle palaamisesta on hieno tunne. Nyt vielä on suuri kunnia, kun palaan valmentajana.
– Se on suuri kunnia päästä valmentamaan Nordiksella, jossa on tutustunut ja rakastunut jääkiekkoon sekä IFK:hon aikoinaan.
HIFK:n arvot
Ville Peltoselta löytyy jääkiekon saralla pelaajana suuret meriitit. Suomen ensimmäisen maailmanmestaruuden ratkaisijana vuonna 1995, kolme maalia MM-finaalissa Ruotsia vastaan sekä lukuisat maaottelut.
Ratkaisevassa asemassa HIFK:n Suomen mestaruudessa keväällä 2011, kun edellisen kerran palasi maailmalta punanuttuun. Peltonen omaa suuren IFK-sydämen, joka tulee esille hänen puheissaan, vaikka hän ei sitä toitota.
– Kun Tobiaksen (Salmelainen) kanssa puhuttiin, oli meillä yhteinen ajatus siitä, että IFK on suomalaisen urheilun suurseura ja täällä on vahvat perinteet sekä erittäin sitoutuneet kannattajat. Meillä on iso tavoite kirkastaa seuran ydintavoitteet ja tuoda niitä myös tähän päivään, Peltonen paaluttaa.
– IFK:n täytyy olla sitkeä, taitava ja vahva. Me haluamme olla sitä yhdessä.
Peltonen vakuuttaa, että hänen mainitsemien arvojen mukaisesti joukkue lähtee rakentamaan tulevaisuuttaan
– Jotta siihen pääsisi vielä syvemmälle sisään, olen tutkinut ja keskustelut monen IFK-sydämen omaavan ihmisen kanssa tässä, ja ne keskustelut jatkuvat edelleen. Tavoite on vieläkin syvällisemmin ymmärtää se kulttuurin syntyminen.
Tuore päävalmentaja haluaa iskostaa helsinkiläisseuran kulttuurin myös jokaiselle pelaajalle, haluaa, että kaikki joukkueessa pelaavat ymmärtävät sen, mistä HIFK:n kulttuurissa on kysymys.
Valmennustiimi täynnä konkareita
Aiemmin Sveitsin liigassa ja nyt Saksan maajoukkuetta valmentava Ville Peltonen saa aisapareikseen kokeneita kettuja. Mukana ovat Samuel Tilkanen, Sveitsissä SC Bernin valmennustiimiin neljä vuotta kuulunut valmentaja, HIFK-faneille hyvin tuttu kanadalainen Cory Murphy, joka on viime vuonna kuulunut Rögle BK:n valmennustiimiin.
Heidän lisäkseen Ari Halttunen palaa takaisin joukkueen videovalmentajaksi ja maalivahdeista vastaa tuttuun tapaan Jan Lundell. Fysiikkapuolesta vastaa puolestaan Jussi-Pekka Kurtti.
Kuhdalle uusi titteli
Lisäksi HIFK:n organisaatiossa uuden tittelin saa Kimmo Kuhta, joka on tulevaisuudessa Liigajoukkueen ja HIFK:n junioreiden pelaajakehitysvalmentaja.

– Hän on varmaan alkuviikon liigajoukkueen mukana osittain ja sitten on siellä meidän akatemia / 20- ja 18-joukkueiden aamuvalmennuksessa ja saattaa olla muitakin työtehtäviä, esimerkiksi jonkun meidän sopimuspelaajan kanssa. Joka ei välttämättä pelaa meidän A- tai B-joukkueessa, mutta saattaa pelata vaikka Mestis-joukkueessa, Peltonen kuvailee Kuhdan roolia.
Kuhta tulee siis olemaan osana liigajoukkueenkin arkipäivää. HIFK:n urheilujohtaja Tobias Salmelaisen mukaan Kuhdan palkkaaminen pelaajakehitysvalmentajaksi on seuran pitkäaikaisen haaveen toteutuminen.
– Tämä on rooli, jonka me olemme halunneet, jo parin vuoden ajan ja nyt on taloudellisesti resurssit sellaiset, että pystyimme tämän hankinnan tekemään tähän kohtaan, Salmelainen paljastaa.
– Se miten Kimmo Kuhta on kehittynyt tässä viimeisten vuosien varrella valmentajana, on hän täydellinen valinta tehtävään tässä kohtaa.
HIFK:n joukkue aloittaa harjoittelun uuden valmennusjohdon kanssa MM-kisojen jälkeen 7. kesäkuuta.
Teksti: Joni Hildén
Views: 49
Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?