Pelikiellot kuohuttivat molemmissa leireissä “Tuomariraportti on valheellinen tai liioiteltu”

Jääpallon Bandyliigassa pelattiin juuri ennen vuodenvaihdetta ottelu, josta joku voisi sanoa sen olevan lämminhenkinen tai ainakin jos tilastoja sekä jälkiseuraamuksia on uskominen. HIFK:n ja Narukerän välisen ottelun jälkeen jaettiin kahdelle pelaajalle parin ottelun mittainen pelikielto, joka on kuohuttanut molemmissa leireissä.

– Peli oli varsin mielenkiintoinen. En muista uraltani tuollaista ottelua nähneeni. Se tappelu, mikä oli vain yksi osa siitä ja siihen asti kaikki meni ihan ok, mutta sitten jotenkin homma vain katosi varsinkin tuomareilta, Narukerän puheenjohtaja Timo Helavuori kommentoi.

– Hyväksymme punaiset kortit, vähän varauksella sekin, koska se nuhjaaminen oli mitä nuhjaaminen on ja kympitkin ehkä olisi riittänyt, mutta tuomarit teki ratkaisun ja pisti pojat punaisella ulos.

HIFK:n Tommi Niittylän ja Narukerän Timo Niemen välisestä nuhjaamisesta tuli punaiset kortit molemmille. Automaattisen yhden ottelun sijaan kurinpito päätti antaa molemmille kahden ottelun mittaisen pelikiellon.

– Tämä oli aika järkytys tämä kahden ottelun pelikielto, koska tilanteessa ei kyllä nyrkkejä käytetty ja tappelun jälkeen pelaajat taputtelivat toisiaan, kättelivät ja sanoivat sen olleen tässä, Helavuori totesi.

– Se oli aika kova tuomio. Kumminkin pelataan toistakymmentä ottelua ja saadaan kaksi ottelua tuollaisesta tilanteesta, että mitä jos siinä olisi tapahtunut vielä jotain isompaa, niin paljonko siitä olisi sitten tullut, Niemi ihmetteli.

Tuomariraportti ei pidä paikkansa

Sportin Maailman saamien tietojen mukaan ottelun erotuomariraportissa kerrottiin, että tilanteessa oltaisi lyöty nyrkeillä päähän. Molemmissa leireissä ollaan ymmällään siitä, miksi raportissa lukee sellaista, mitä ei todellisuudessa ole joukkueiden mukaan tapahtunut.

– Se ei pidä missään tapauksessa paikkansa, Niittylä vakuutti.

– Tuomariraportti on liioiteltu tai valheellinen! Mä tosiaan toivon lajin kannalta ja tuomareiden toiminnan kannalta, että se on sitä liioittelua.

Kentältä tippuvien tietojen mukaan erotuomariraportin olisi tehnyt yksinomaan päätuomarina toiminut Aapo Kyllönen ja saamiemme tietojen mukaan linjatuomarit eivät olisi nähneet myöskään iskuja päähän.

– Enemmän tämmöisessä tilanteessa peräänkuuluttaisin tuomareiden keskinäistä kommunikointia. Raportti on tehty nyt yhden tuomarin silmin, joka nyt näki tämän tilanteen tällä tavalla että oltaisiin lyöty toisiamme nyrkeillä päähän, kun taas kaksi muuta kentällä ollutta tuomaria on sanonut, että mitään tällaista ei ole tapahtunut, Niittylä selvitti.

Kuvassa HIFK:n kapteeni Tommi Niittylä. Kuvan tuomarit eivät liity tapaukseen.

Ei vastinepyyntöä

Jääpalloliiton kilpailusääntöjen viidennen pykälän ja seitsemännen kohdan mukaan asianomaisia tulisi kuulla ennen tuomion antamista. Silti Jääpalloliiton kurinpidosta ei olla oltu yhteydessä joukkueiseen vastinepyynnön merkeissä.

– Virallista vastinepyyntöä ei ole tullut missään vaiheessa, Helavuori vahvisti.

Myös HIFK:n leiristä on vahvistettu, että vastinepyyntöjä ei ole liitolta tullut. Silti tuomiossa lukee, että joukkueet eivät ole toimittaneet vastinepyyntöjä liittoon. Joukkueilta pyydettiin liiton toimesta näkemykset tilanteesta tuomion antamisen jälkeen, mutta liittohallitus, johon valitukset osoitetaan, ei suostunut ottamaan asiaa enää käsittelyyn.

– Aivan käsittämätöntä toimintaa, aivan käsittämätöntä. Kyllä tässä tulee mieleen, että kuinka urheilija tässä saa oikeutta itselleen. Pitääkö tässä mennä korkeimpiin elimiin hakemaan sitä, Niittylä kyseli.

Molemmat pelaajat kärsivät pelikieltonsa viime viikonloppuna pelatuissa otteluissa. HIFK kohtasi ilman Niittylää viikonloppuna Porissa ilman Niemeä pelanneen Narukerän ja nappasi 6-4- voiton. Sunnuntaina HIFK jatkoi ilman kapteeniaan ja voitti WP-35:n kotona Helsingissä 4-2. Narukerä hävisi sunnuntaina kotiottelussaan ilman Timo Niemeä Veiterälle 1-14.

Teksti: Joni Hildén

Kuvat: Mikko Saarisalo

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi