Pelicans Lukas Jasekin johdolla välieriin

Pelicans ja KalPa kohtasivat puolivälierien seiskapelissä eli homman nimi Isku Areenan illassa oli se, että voittaja jatkoi välieriin. Lahtelaiset nappasivat välieräpaikan maalein 4-2 (2-0, 1-1, 1-1). Pelicansin sankariksi nousi neljä (1+3) tehopistettä nakuttanut Lukas Jasek.

Pelicans iski avauserässä kiekon kahdesti Robin Rahmin selän taakse, kun yrityksissään onnistuivat Tyler Kelleher ja Lukas Jasek. Tshekkihyökkääjä Jasek merkkautti myös syöttöpisteen Kelleherin tekemään osumaan. Erässä KalPalle vihellettiin kaksi kahden minuutin rangaistusta ja kuopiolaisista boksissa istuivat Tuomas Kiiskinen ja Colby Sissons. Pelicansin Topias Vilenille tuomittiin puolestaan pelirangaistus päähän kohdistuneesta taklauksesta.

– Olimme huonoja, ei liikuttu eikä pelattu. Ei pitäisi jäädä kiinni ainakaan pelirytmistä. Nyt pitää saada lisää liikettä, totesi Oliver Kapanen CMorella.

Toista erää tahkottiin 14 ja puoli minuuttia ilman tilastomerkintöjä ja KalPa oli useampaankin kertaan lähellä maalintekoa, mutta Patrik Bartosak oli ohittamaton. Niin kuin usein käy, että jos et itse tee, niin kaveri tekee. Näin kävi nytkin, sillä Lars Bryggman onnistui lähes nollakulmasta yllättämään Rahmin kolmannen kerran. Tähänkin osumaan Jasek merkkautti syöttöpisteen. Pari minuuttia Bryggmanin osuman jälkeen KalPa pääsi ylivoimalla, kun Jesse Kiiskiselle tuomittiin kakkonen korkeasta mailasta. Kuopiolaisjoukkue ei kuitenkaan pystynyt hyödyntämään ylivoimaansa, mutta minuutti ja kaksi sekuntia ennen erätaukoa Anton Karlsson onnistui rikkomaan KalPan kuparisen.

– Eka vitonen kakkoserästä pelattiin hyvin, mutta sitten KalPa tuli peliin mukaan. Saatiin onneksi maali, mutta turhaan päästettiin yksi vielä tuohon loppuun, paalutti Aatu Jämsen CMorella.

Reiluun kymppiin kolmannessa erässä Pelicans pääsi kahdesti ylivoimalle, kun sekä Jaakko Lantta että Aapeli Räsänen saivat vuorollaan kahden minuutin rangaistukset. Pelicans ei kuitenkaan pystynyt hyödyntämään ylivoimiaan. Bryggman päätti nopean vastaiskun nelisen minuuttia ennen loppua omaan ratkaisuun. Noin minuutti myöhemmin Lasse Lappalainen KalPan uudelleen kahden maalin päähän.

Kevään välierissä kohtaavat siis Tappara ja HIFK sekä Ilves ja Pelicans. Tämä seiskapelin tappio oli KalPan päävalmentaja Tommi Miettiselle jo, sillä mies oli häviämässä pelaajana KalPan paidassa keväällä 2012, jolloin kärsi tappion Espoon Bluesille.

Maalit:

5.34 1-0 Tyler Kelleher (Lukas Jasek)
16.36 2-0 Lusak Jasek (Teemu Eronen, Miika Roine) yv
34.33 3-0 Lars Bryggman (Anton Mylläri, Jasek)
38.58 3-1 Anton Karlsson (Max Görtz, Juuso Mäenpää)
56.01 4-1 Bryggman (Jasek)
57.00 4-2 Lasse Lappalainen (Colby Sissons)

Torjunnat:

Patrik Bartosak: 5+8+4 = 17
Robin Rahm: 6+4+6 = 16

Jäähyt:

Pelicans: 3×2 min + Topias Vilen 5+20 min
KalPa: 5×2 min

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi