Pekka Jormakan tehot liikaa Amurin tiikereille

Jokerit voitti kotikentällään myös Amur Habarovskin. Voittólukemat keskiviikkona oli 3-1 (0-1, 2-0, 1-0). Jokerien tehomies oli Pekka Jormakka, joka nakutti tehot 1+2, myös maalivahti Janis Kalnins oli varma.

Avauserän ensimmäiset 15 minuuttia oli tiukkaa puolustusta puolin ja toisin, mutta sitten välitttömästi vartin jälkeen Amur siirtyi johtoon puolihuolimattomasta tilanteesta,kun Denis Golubev ohjasi kiekon verkkoon. Maalille sen toimittivat Jan Kolar ja Valentin Pjanov. Oliver Lauridsen kyllä häiritsi Golubevia, mutta silti kiekko meni Janis Kalninsin selän taakse.

Jokerien parhaat paikat siunaatuivat aivan erän alussa, kun helsinkiläiset pääsivät pelaamaan ylivoimaa. Amurin maalivahti Libor Kasik selvisi erässä neljällä torjunnalla, kun virkaveli Janis Kalnins nappasi kuusi koppia.

– Tästä pitää parantaa sekä maalille menoja, että laukauksia, totesi Jokerien Sakari Manninen Viasatin haastattelussa.

Toisen erä nimi oli Pekka Jormakka

Toista kaksikymppistä ehdittiin pelata reilu kaksi minuuttia, kun Pekka Jormakka aikansa sahattuaan päädyssä löysi viimein Mika Niemen b-pisteiden välistä. Niemi sitten antoi palaa ja Kasik oli yllätetty ensimmäisen kerran. Nelisen minuuttia myöhemmin kiekko tuli kuin tarjottimella Jormakan lapaan, joka sitten painoi sen takakulmalta tyhjään verkkoon.

Amur pääsi pelaamaan erän toisella kympillä neljä minuuttia ylivoimaa Mika Niemen korkean mailan seurauksena. Vierasjoukkue ei kuitenkaan saanut ylivoimassaan juuri mitään aikaan. Erän lopulla Tommi Kivistö laukoi, mutta Bogdan Potekhin blokkasi tuon vedon ja pääsi läpiajoon. Tilanne päättyi siihen Kalnins pelasti torjunnallaan sekä Jokerit että Kivistön.

– Johtomaalissa kiekko tuli kuin tarjottimella ja oli pakko tehdä. Ekassa mulla oli kova halu pelata kiekkoa maalille. Vaikea on päästä tuon puolustuksen seasta maalille. Meillä on paljon parannettavaa, sanaili Jormakka Viasatin haastattelussa.

Nicklas Jensen naulasi pelin

Kolmatta erää oli pelattu reilu neljä minuuttia, kun duo Nicklas Jensen ja Jormakka sahasivat Amur-puolustuksen hajalle, sillä seurauksella, että Jensen sai painaa kiekon tyhjiin.

Kuutisen minuuttia ennen loppua Victor Lööv pelasi Geoff Plattin nokikkain Kasikin kanssa. Platt ohjasi kiekon verkkoon, mutta osui myös vähän maalivahtiin, ja tuomari hylkäsi maalin estämisenä. Kasik oli tilantessa alueensa ulkopuolella, joten olihan tuo hylkäys hieman omituinen.

– Amur puolusti ihan tiiviisti. Emme olleet ekassa erässä ihan balanssissa, mutta toiseen tuli sitten pari tärkeää maalia. Vain yksi päästetty maali on myös hieno asia, totesi Jokerien päävalmentaja Lauri Marjamäki Viasatin haastattelussa.

Maalit:

15.08 0-1 Denis Golubev (Jan Kolar, Valentin Pjanov)
22.15 1-1 Mika Niemi (Pekka Jormakka, Oliver Lauridsen)
26.22 2-1 Jormakka (Karl Stollery, Nicklas Jensen)
44.32 3-1 N. Jensen (Jormakka)

Torjunnat:

Janis Kalnins: 6+9+13 = 28

Libor Kasik: 4+6+6 = 16

Jäähyt:

Jokerit: 3×2 min

Amur Habarovsk: 2×2 min

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Views: 104

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi