Patrik Laineen hattutemppu oli liikaa Floridalle

Floridan peli oli liikaa Alexander Barkovin ketjun varassa. (kuva: Joni Hilden)

Torstaina Hartwall Arenalla pelattiin NHL:n Global Series-ottelu Florida Panthers – Winnipeg Jets. Ottelu päättyi Winnipegin voittoon numeroin 4-2 (1-0 1-2,2-0). Ottelu alkoi symbolisella aloituskiekon pudottamisella, jonka kävi pudottamassa Jets-legenda Teemu Selänne Patrik Laineelle sekä Alexander Barkoville.

Ensimmäisessä erässä mentiin vauhdikkaasti päästä päähän, ja Florida Panthers oli alussa selvästi aktiivisempi osapuoli. Kertaalleen joukkue osui Connor Hellebuyckin vartioiman maalin poikkiputkeen. Floridalaiset pääsi myös kertaalleen yrittämään ylivoimalla, mutta juokkueen surkea erikoistilannepelaaminen sai jatkoa, eikä osumaa syntynyt.

Erän ainoasta maalista vastasi Winnipeg Jetsin Mathieu Perreault, joka työnsi kiekon James Reimerin takaa verkkoon. Maalia edelsi Panthers-puolustuksen kaamea harhasyöttö.

Vauhtia, vauhtia ja maalejakin

Florida tuli tasoihin, kun toista erää oli pelattu viitisen minuuttia. Alexander Barkov pyöritti ylivoimaa ja syötti viivalle, ja sieltä Keith Yandle pamautti sellaisen kudin yläkulmaan, että Hellebuyck ei ehtinyt kissaa sanomaan.

Toista erää oli pelattu vartin verran, kun Patrik Laine huudatti suomalaisyleisöä vieden Jetsin uudelleen johtoon. Laine sai ylivoimapelissä syötön Blake Wheeleriltä siihen “omalle paikalleen” b-pisteen yläkaarelle, ja siitä tamperelainen antoi palaa sen kuuluisan laukauksensa yläkulmaan. Kolmisen minuuttia myöhemmin Florida tuli tasoihin, kun Jevgeni Dadonov ohjasi Michael Mathesonin laukauksen ohi Hellebuyckin.

Laine x 2

Kolmas erä oli vanhentunut noin kolme ja puoli minuuttia, ja jälleen Laineen ruoska puhui b-pisteen yläkaarelta. Osoitekin oli sama kuin toisessa erässä eli yläkulma Reimerin selän takana. Tähänkin maaliin sen ratkaisevan syötön antoi Wheeler.

Florida pääsi vajaa kymppi ennen loppua ylivoimalle, mutta osumaa joukkue ei pystynyt. Muutamaan kertaan kiekko pyöri vaarallisesti maaliviivalla, mutta aina joko Hellebuyck tai puolustus selvitti kiekon väljemmille vesille.

Ottelun lopullinen ratkaisu tuli 43 sekuntia ennen loppua, kun Laine vippasi omalta alueelta kiekon tyhjään maaliin. Laineen lisäksi Winnipegin sankareihin lukeutui 36 torjunut maalivahti Hellebuyck.

– Ihan ok pelaamista, kaveri otti vähän jäähyjä. Ketjukaverit pelaa suoraviivaisesti, joten tuossa laidassa on ihan hyvä pelata, Laine totesi Viasatin haastattelussa.

Maalit:

18.34 0-1 Mathieu Perreault (Bryan Little, Dustin Byfuglien)
24.18 1-1 Keith Yandle (Alexander Barkov, Mike Hoffman) yv
35.14 1-2 Patrik Laine (Blake Wheeler, Byfuglien) yv
37.54 2-2 Jevgeni Dadonov (Michael Matheson, Nick Bjugstad)
43.28 2-3 Laine (Wheeler, Byfuglien) yv2
59.47 2-4 Laine (Mark Schelfele, Wheeler) tm

Torjunnat:

James Reimer: 13+7+12 = 32

Connor Hellebuyck: 18+12+6 = 36

Jäähyt:

Florida: 7×2 min

Winnipeg: 6×2 min

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi