Pakarinen pelannut Saksan päävalmentajan pakkiparina “Isällistä ohjausta sain paljon”

Lauantai-illan välieräkamppailussa Suomi kohtaa Saksan. Leijonien vastustajan vaihtopenkillä käskyjä jakaa suomalaisille tuttuja miehiä ja entisiä pelikavereita. Leijonahyökkääjä Iiro Pakarinen pelasi Toni Söderholmin ja Ville Peltosen kanssa yhtä aikaa HIFK:ssa 2012-2014 välisenä aikana.

– Silloin, kun menin IFK:hon, heiltä sain paljon isällistä ohjausta joka asiassa. Kaukalossa ja kaukalon ulkopuolella. Treenaamisessa ja kaikessa muussa, Pakarinen muistelee.

Söderholmilla on vyöllään useita pelejä Leijonissa, mutta suurempi leijonalegenda on ollut Ville Peltonen, jonka kaikki muistavat ennen kaikkea Suomen ensimmäisen maailmanmestaruuden arkkitehtina. HIFK:ssa Pakarinen pääsi näkemään Peltosen toimintaa lähietäisyydeltä.

– Istuin kopissa Villen vieressä. Olihan se iso esikuva itselleni ja taisin yhdellä kaudella pelata muutaman pelin Söden pakkikaverinakin. Hienoja miehiä kyllä molemmat, Pakarinen kertoo.

Ville Peltonen nähdään HIFK:n penkin takana tulevalla kaudella ja Leijonissa tällä hetkellä pelaava, Tshekki ottelun ratkaissut Jere Innala tullaan näkemään tulevalla kaudella punaisessa kilpipaidassa Peltosen alaisuudessa.

– Ehkä tämä jonkinlainen näyttöpaikka on. On se jonkun verran varmaan pelejä katsonut. Otetaan voitto Saksasta, niin siinä on varmaan näyttöä Peltoselle, Innala huikkaa.

Suomi kohtaa Saksan kello 18:15 alkavassa kamppailussa. USA ja Kanada pelaavat iltapäivän välieräottelussa.

Teksti ja kuva: Joni Hildén

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi