Oskari Setäselle toinen peräkkäinen nollapeli

Lukko voitti keskiviikkona Kivikylän Areenalla Ilveksen maalein 2-0 (0-0, 0-0, 2-0). Nollapelin pelanneelle Oskari Setäselle merkittiin 20 torjuntaa. Raumalaisjoukkue viimeisteli molemmat maalinsa viimeisellä minuutilla.

– Hyvä taistelu meiltä. Olen tosi tyytyväinen ensimmäiseen erään, mutta toisessa oli sitten vähän vaikeampaa. Tämä olisi voinut päättyä myös toisinpäin, mutta hyvä näin, totesi Lukko-luotsi Pekka Virta.

Avauserässä ei ollut ensimmäistäkään tilastomerkintää. Maalivahtien torjunnoissa Lukas Dostal oli täystyöllistetty 13 torjunnallaan, kun taas Oskari Setänen Lukko-maalilla selvisi neljällä kopilla.

Erä oli nopeaa, mutta tarkkaa kiekkoilua. Lukko kilautti kahdesti maaliputkeen. Jälkimmäisestä vastasi Vili Laitinen.

Maalit edelleen kortilla

Toisessakaan erässä ei maaleja nähty, vaikka kumpainenkin pääsi yrittämään kahdesti miesylivoimalla. Lukon ylivoimasta ensimmäinen oli umpisurkeaa pelaamista, mutta toisessa sentään joukkue loi jo muutaman paikan.

Ilves puolestaan loi myös paikkoja, mutta molemmilla kerroilla Justin Danforth pääsi puolittaiseen läpiajoon.

Lukko iski lopussa

Lukko hallitsi päätöserän alkua, mutta vähitellen myös Ilves sai otetta. Maaleja ei kuitenkaan nähty, ennen kuin minuutti ja kaksi sekuntia ennen erän päätöstä. Tuossa tilanteessa Ponthus Westerholm ja Ilkka Heikkinen vapauttivat Danforthin läpiajoon, jonka matala laukaus b-pisteen kaarelta yllätti Dostalin.

Tuosta kello ehti käydä 15 sekuntia, kun Lukolle tuomittiin rangaistuslaukaus. Tuota rankkaria asettui laukomaan Jonne Tammela, jonka laukaus ohitti vuorenvarmasti Dostalin.

– Vauhdikas kiekkoilta, ensimmäinen erä oli meiltä parasta. Taistelimme hienosti, mutta tänään se ei riittänyt, sanaili vähäpuheinen Ilves-valmentaja Jouko Myrrä.

Voiton myötä Lukko nousi sarjakolmoseksi ohittaen Ilveksen kahdella pisteellä. Nollapeli oli Setäselle toinen peräkkäinen ja yhteensä kauden neljäs. Tämänkertainen nolla syntyi 20 torjunnalla.

– Tästä nollapelistä suurin kiitos kuuluu koko joukkueelle, sillä se piti Ilveksen hyvin poissa kunnon maalipaikoista. Tuossa lopussa kylläkin tuli pari vaarallisempaan paikkaa, mutta ne pitikin ottaa kiinni, sanaili Setänen.

Maalit:

58.58 1-0 Justin Danforth (Ponthus Westerholm, Ilkka Heikkinen)
59.13 2-0 Jonne Tammela rl

Torjunnat:

Oskari Setänen: 4+12+4 = 20

Lukas Dostal: 13+8+13 = 34

Jäähyt:

Lukko: 2×2 min

Ilves: 3×2 min

Yleisöä:

4 161

Kierroksen muut ottelut:

JYP – Ässät 2-6 (0-1, 2-1, 0-4)

Kärpät – HPK 4-1 (0-0, 3-1, 1-0)

Sport – Jukurit 3-0 (0-0, 3-0, 0-0)

TPS – KalPa 4-2 (1-0, 2-1, 1-1)

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi