Oma koira puraisi Pelicansia

Lukko nappasi pisteet Pelicansilta osin Oskari Setäsen huipputorjuntojen ansiosta. ( kuva: Jouni Mikola)

Lukko voitti keskiviikkoiltana Lahden Pelicansin niukasti 2-1 (0-0, 1-0, 1-1). Ottelun hahmo oli 23 kertaa torjunut Lukko-vahti Oskari Setänen.

– Tänään oli moraalisesti vahva esitys. Teimme monta asiaa hyvin, loimme maalipaikkoja. Olemme oikealla tiellä, totesi Lukko-luotsi Pekka Virta.

Avauserä oli melkoisen mitäänsanomatonta pelailua, ja siitä yhtenä osoituksena oli se, torjuntoja kirjattiin yhteensä ainoastaan kymmenen. Nuo jakautuivat siten, että Oskari Setänen koppasi niistä kuusi ja Tomi Karhunen neljä.

Lukon Ville Heinola esitti erässä ehkä virtuoosimaisimmat temput, mutta kahdesti Karhunen nollasi Honkajoen miehen yritykset.

Maali sekä umpisurkea viisikolmonen

Lukko avasi maalitilin, kun toista erää oli pelattu parisen minuuttia. Tuossa osumassa lahtelaisia puraisia oma koira, sillä Pelicans-kasvatti Vili Sopanen ohjasi Justin Danfortin syötön Karhusen selän taakse.

Hetki maalista ja Lukko pääsi pelaamaan täydet kaksi minuuttia viidellä kolmea vastaan, kun sekä Miro-Pekka Saarelainen että Taavi Vartiainen ohjattiin rangaistusaitioon. Vartiaisen jäähyn syy oli polvitaklaus, mutta siitä mies selvisi siis vain pikkukakkosella.

Oskari Setänen selvisi pommituksesta

Kolmatta erää oli pelattu kolmisen minuuttia, kun Jesse Ylönen onnistui tekemään lahtelaisten tasoitusosuman. Lukko oli saanut hetki ennen tuota ylivoimamaalia neljännen miehen jäälle. Robin Press vei raumalaiset uudelleen johtoon pari ja puoli minuuttia myöhemmin.

Kolmannessa erässä Setänen oli täystyöllistetty, sillä mies ehti kiekon peräti 12 kertaa. Muutama torjunta oli todella tärkeä Lukon voiton kannalta.

– Tää oli tosi tärkeä voitto, sillä omastakin kolmen pisteen voitosta on jo ihan liikaa aikaa. Tänään jätkät blokkasi laukauksia ja teki maskeja kiitettävästi. Pystyimme hyvin suunnitelmassa, totesi Setänen.

Lukosta täytyy mainita erikseen työteliäs nelosketju Mikko Petman, Heikki Liedes ja Ville Petman. Tuo ketju sai muutamaan otteeseen hyvän pyörityksen lahtelaispäätyyn.

– Meillä oli riittävä työmäärä sekä maalipaikkoja, mutta tulosta ei tullut. Liigassa on pienet erot, totesi Pelicans-valmentaja Ville Nieminen.

Maalit:

21.57 1-0 Vili Sopanen (Justin Danforth, Linus Nyman)
43.13 1-1 Jesse Ylönen (Hannes Björninen, Aleksi Mustonen) yv
45.44 2-1 Robin Press (Heikki Liedes, Mikko Petman)

Torjunnat:

Oskari Setänen: 6+5+12 = 23

Tomi Karhunen: 4+8+3 = 15

Jäähyt:

Lukko: 3×2 min

Pelicans: 3×2 min

Yleisöä:

3 312

Kierroksen muut ottelut:

HIFK – Jukurit 1-3 (1-0, 0-3, 0-0)

Sport – KooKoo 5-4 (2-3, 1-1, 2-0)

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Views: 464

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi