Ogier ajoi penkkaan viimeisellä erikoiskokeella – Neuvillelle pohjat

Rovaniemen MM-rallin iltapäivän lenkillä nähtiin draamaa, kun päivän viimeisellä erikoiskokeella Sebastien Ogier ajoi penkkaan. Ogier sai auton lopulta ajettua maaliin asti, mutta ero kärkeen kasvoi saavuttamattomiin.

– Viimeisessä mutkassa menimme liikaa sivuttain ja sitten osuimme penkkaan. Tämä on viikonloppu, joka pitää vain unohtaa nopeasti, Ogier harmitteli WRC TV:lle.

Päivän viimeisellä erikoiskokeella Siikakämässä kovinta vauhtia piti Hyundai Thierry Neuville, joka oli koko päivän kamppaillut kommunikointiongelmien kanssa. Neuvillen ero toiseksi kovimpaan aikaan erikoiskokeella ajaneeseen tallikaveriinsa Ott Tänakiin oli miltei 13 sekuntia.

– Tämä oli oikein hyvä pätkä. Auto toimi oikein hienosti ja yritin säästää renkaitani koko erikoiskokeen. Se oli oikein siisti veto ja kommunikaatiokin oli parempaa, mutta vielä täytyy parantaa, Neuville totesi.

Neuville kavensi eron kilpailussa toisena olevaan Kalle Rovanperään vain 1,8 sekuntiin. Rovanperän ero taas kilpailun kärjessä olevaan Tänakiin on 24,1 sekuntia. Ero oli jo aiemmin pienempi, mutta viimeisellä erikoiskokeella virolainen sai hieman taas lisättyä sitä.

– Se meni suunnitelmien mukaan. Renkaat olivat jo hyvin kuluneet, joten tärkeintä oli saada pätkä läpi ilman virheitä, Tänak kertoi.

Rovanperä osoitti iltapäivän aikana kovaa vauhtia ja onnistui ottamaan Kaihuavaaralla pohja-ajan. Viimeiselle erikoiskokeelle renkaissa ei ollut tarpeeksi jäljellä, jotta olisi voinut haastaa Thierry Neuvillea.

– Luulen, että Thierry teki oikean valinnan renkaiden suhteen. Se oli fiksua häneltä, täytyy sanoa. Huomenna täytyy puskea ja katsoa, mihin se riittää, Rovanperä pohti.

Sunnuntaina ajetaan vielä kaksi erikoiskoetta Aittajärvellä. Ensimmäisen kerran Aittajärvi ajetaan kello 10:08 alkaen ja Power Stage ajetaan 13:18.

Teksti: Joni Hildén

Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT, Dufour Fabien / Hyundai Motorsport

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi