Nuorten esiinmarssi jatkuu: Eeli Tolvanen avasi maalihanat – Leijonat kaatoi Ruotsin

Nuorten esiinmarssi Leijonissa jatkuu, kun Venäjää vastaan maaliverkkoa heilutti puolustaja Miro Heiskanen, niin Ruotsi-ottelussa viuhahti se Eeli Tolvasen kuuluisa lämäri. Ottelu päättyi Suomelle 3-1 (1-0, 2-1, 0-0)

Ottelua oli pelattu maalin syntyessä noin neljä minuuttia ja oivallisen syötön siihen antoi Petri “Konna” Kontiola.

Tolvanenhan on laukonut maaleja urakalla KHL:ssä ja nyt sitten maalitili aukeni myös nuorukaisen uran toisessa maaottelussa.

– Kiva oli saada tehtyä tuo eka maali. Pelattiin aika sovittu kuvio. Tuntuu huomattavasti paremmalta kuin Venäjä-pelissä, Tolvanen sanaili Ylen haastattelussa.

Jukka Peltola ja Sakari Manninen osuivat myös ensimmäistä kertaa

Toista erää ehdittiin pelata vain 50 sekuntia, kun Tolvanen riisti kiekon keskialueella ja painoi päätyyn syöttänen maalille Jukka Peltolalle, joka painoi kiekon verkkoon. Maali oli myös Peltolan uran ensimmäinen Leijona-paidassa. Tilanteessa oppirahoja makseli Ruotsin nuori 17-vuotias puolustaja Rasmus Dahlin.

Suomi lisäsi johtoaan, kun ottelu oli ylittänyt puolivälinsä ja tällä kertaa osumasta vastasi Sakari Manninen. Manninenkin osui ensimmäistä kertaa Suomi-paidassa. Hetki tuosta ja Fredrik Pettersson toi Tre kronorin uudelleen kahden maalin päähän.

– Tuntui paremmalta kuin eka erä, pääsimme enemmän kiekolle ja saimme enemmän maalipaikkoja. Painoin vain maalille ja sinnehän se kiekko pomppi, kertaili Manninen maaliaan Ylen haastattelussa.

Suomen puolustus kesti

Suomi pelasi kolmannen erän alkupuolen jo hivenen varmistellen, mutta vaikeuksia tuli seitsemännellä minuutilla, kun Jani Lajunen sai kampista kahden minuutin rangaistuksen. Suomi kuitenkin selvitti tuon alivoiman ja kertaalleen tuon aikana Mikko Koskinen nappasi todellisen gamesaverin estäen näin ruotsalaisten kavennusmaalin syntymisen.

Suomikaan ei onnistunut käyttämään hyödyksi omaa ylivoimaansa erän yhdennellätoista minuutilla. Pari hyvää paikkaa joukkue sai luotua akselilla Miro Heiskanen, Kontiola ja Tolvanen.

– Eeli pelasi hyvin jo Venäjää vastaan, mutta tänään vähän vielä petrasi. Hyvä, että Kontiola nousi myös tasolleen. Toisessa erässä meillä oli usempikin maalipaikka. Hyviä riistomaaleja ja olen tyytyväinen pakistoon, joka pystyy pelaamaan hyvin paineen alla, analysoi päävalmentaja Lauri Marjamäki.

– Ihan nyvä maku jäi pelistä, pelattiin paremmin kuin torstaina. Kanadallakin on hyvä joukkue kasassa, mutta mennään ja parannetaan tästäkin vielä vähän, sanaili Kontiola Ylen haastattelussa.

– Kun pääsee vetämään lämärin onetimerista, niin ei siinä paljon jää vaihtoehtoja molarille. Aikainen 1-0 -maali helpotti pelaamista ja vapautti. Toivottavasti joku nappasi kiekon talteen, kun itse en huomannut sitä tehdä. Aina kun maaleja tulee, niin se vapauttaa pelaamista. Elokuussa kauden alkaessa ei olympialaiset olleet edes mielessä, silloin toivoin vain pääseväni pelaamaan kunnolla Jokereissa, sanaili Eeli Tolvanen Sportin Maailmalle.

Maalit:

4.00 1-0 1-0 Eeli Tolvanen (Petri Kontiola)
20.50 2-0 Jukka Peltola (Tolvanen)
11.00 3-0 Sakari Manninen
11.19 3-1 Fredrik Pettersson (Erik Gustafsson)

Teksti: Jouni Mikola
Kuva: Joni Hilden
Twitter: @JouniMikola

Views: 121

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi