Itävalta jäi Nuorten Leijonien jalkoihin

Suomi sai alle 20-vuotiaiden MM-kisojen toisessa ottelussaan vastaansa Itävallan. Nuoret Leijonat kaatoivat avausottelussaan Saksan maalein 3-1. Itävalta jäi Suomen jalkoihin luvuin 7-1 (2-0, 2-1, 3-0).

Ottelua oli pelattu kolme ja puoli minuuttia, kun Brad Lambert toimitti kiekon maalin edustalle ja sieltä Ville Koivunen laukoi etukulmasta verkkoon. Erää oli pelaamatta reilu kolme minuuttia, kun Suomen toinen maali oli enemmän kuin lähellä, sillä tuolloin Joakim Kemellin tulinen laukaus kilahti tolppaan.

Minuutti Kemellin tolppalaukauksen jälkeen Koivunen karvasi kiekon ja syötti b-pisteiden väliin ja sieltä Samuel Helenius pamautti pelivälineen verkkoon. Erä oli totaalista Suomen tulitusta, sillä Nuoret Leijonat vei laukaukset luvuin 21-4.

– Saatiin yhteispeliä treenattua ennen kisoja ja nyt se tuottaa hedelmää. Parannettavaa jää ainoastaan siltä osin, että pitäisi laittaa paremmin paikoista pussiin, totesi Lambert Discoverylla.

Ajassa 2.23 kolme maalia

Toista erää oli pelattu nelisen minuuttia, kun Kasper Simontaival löi paluukiekon verkon perukoille. Puolitoista minuuttia myöhemmin Martin Urbanek rikkoi Itävallan kuparisen ylivoimalla. Urbanek pääsi laukomaan tulisesti yläkaarelta. Suomi iski nopeasti vain 55 sekuntia myöhemmin, kun Karri Ahon laukaus painui Kalle Väisäsen selän kautta Sebastian Wraneschitzin selän taakse.

Toinen erä oli pelillisesti täysin ensimmäinen kaltainen, sillä Wraneschitz oli täystyöllistetty 15 torjunnallaan, kun taas Juha Jatkolalle koppeja kertyi yksi.

– Meidän peli oli ihan ok, saatiin hyvin riistoja, mutta hommia täytyy tehdä ja paikosta sisään, paalutti Simontaival Discoverylla.

Puolivaloilla voittoon

Itävalta pääsi kolmannen erän alkupuoliskolla ylivoimalle, mutta joukkueen ylivoimapelaaminen oli todella hampaatonta, sillä Jatkola ei joutunut torjumaan Suomen maalilla kertaakaan tuon kaksiminuuttisen aikana. Erä lähestyi puoltaväliään, kun Koivunen taisteli kaatuessaankin kiekon viidennen kerran Itävallan maaliin. Seuraavaa maalia ei tarvinnut odottaa kauaa, sillä Topi Niemelän viivalaukaus yllätti kaamean maskin takana olleen Wraneschitzin minuutti ja 45 sekuntia myöhemmin.

Lambert iski Suomen jo 7-1-johtoon kuutisen minuuttia ennen loppusummeria. Lambert hyödynsi tilanteessa Wraneschitzin ja itävaltalaispuolustuksen hölmöilyn. Tuo myös jäi ottelun viimeiseksi maaliksi. Suomen vastus kovenee seuraavassa ottelussa, kun keskiviikkona vastaan asettuu Tshekki.

Maalit:

3.29 1-0 Ville Koivunen (Brad Lambert, Samuel Helenius)
18.02 2-0 Helenius (Koivunen)
24.11 3-0 Kasper Simontaival (Joel Määttä, Karri Aho)
25.39 3-1 Martin Urbanek (Luca Auer, Lucas Thaler) yv
26.34 4-1 Kalle Väisänen (Aho, Sami Päivärinta)
48.40 5-1 Koivunen (Kasper Puutio, Aleksi Heimosalmi) sr
50.25 6-1 Topi Niemelä (Määttä, Petteri Nurmi)
54.13 7-1 Lambert

Torjunnat:

Juha Jatkola: 4+1+3 = 8
Sebastian Wraneschitz: 19+15+7 = 41

Jäähyt:

Suomi: 5×2 min
Itävalta: 2×2 min

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi