Niklas Rubin lähes ohittamaton – Julius Junttilan hattutemppu oli liikaa KooKoolle

Liigan neljännesvälierät käynnistyivät maanantaina ja niissä Ässät voitti TPS:n maalein 2-1 (0-0, 1-0, 1-1). Oulussa puolestaan Kärpät kaatoi KooKoon numeroin 4-2 (2-0, 0-1, 2-1).

– Lähti vähän varoen ja tunnustellen. Paras kolmesta -sarjaan ei voi paljon hölmöillä. Huomenna täytyy jatkaa tällä samalla draivilla, sanaili Jan-Mikael Järvinen CMorella

Porissa maalinteon aloitti Ässien Jesse Joensuu, kun toista erää oli pelattu kolme ja puoli minuuttia. Kolmannen erän puolivälissä Joachim Rohdin pääsi läpiajoon, mutta Lassi Lehtinen TPS:n maalissa nollasi ruotsalaishyökkääjän yrityksen pitäen turkulaiset pelissä mukana. Roni Sevänen ratkaisi ottelun 40 sekuntia ennen loppua lähettämällä kiekon omalta alueeltaan kiekon tyhjään turkulaismaaliin. 12 sekuntia ennen loppua Valtteri Pulli onnistui rikkomaan TPS:n kuparisen. Pullin maali jäi ottelun viimeiseksi ja näin TPS:lla on pakkovoiton paikka huomenna Gatorade Centerissä, sillä muussa tapauksessa kausi päättyy.

– Hävittiin peli ja ollaan selkä seinää vasten. Tämä pitää nyt nollata ja huomenna voitetaan. Täytyy myös vähän katsella videoita tästä pelistä, paalutti Arttu Ilomäki CMorella.

Tiukkaa myös Oulussa

Kärpiltä ensimmäisessä erässä osuivat vain yhdeksän sekunnin välein Julius Junttila (3:04) ja Joonas Kemppainen (3:13). Toisessa erässä Heikki Liedes toi kouvolalaiset maalin päähän. Liedeksen kääntö meni lopulta David Rundbladin kautta maaliin. Kolmatta erää ehdittiin pelata vain puolitoista minuuttia, kun Linus Andersson KooKoon tasoitusosuman. Kaksi ja puoli minuuttia ennen loppusummeria David Rundblad palautti KooKoon purkukiekon siniviivalta ja Julius Junttila laukoi b-pisteiden välistä kiekon verkkoon. Junttila sai hattutemppunsa täyteen sekunti ennen loppua laukomalla kiekon tyhjään kouvolalaismaalin. Joukkueet kohtaavat heti uudelleen huomenna Kouvolan Lumon Areenassa.

– Tultiin hyvin peliin, kun saatiin pari maalia. KooKoo tuli tasoihin, mutta onneksi saimme tuohon loppuun pari maalia. Puhuimme todella paljon runkosarjan loppuun tulleista tappioista, sanaili Junttila CMorella.

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Views: 31

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi