Nicky Evrard piti Belgiaa pystyssä – Ranskan rutiini kuitenkin riitti

Jalkapallon EM-kisojen D-lohkon myöhäisottelussa Ranska voitti Belgian 2-1 (2-1). Ranska varmisti voitollaan puolivälieräpaikkansa. Voitto oli myös Ranskan maajoukkueelle 16. peräkkäinen.

Ottelu oli vanhentunut vain seitsemisen minuuttia, kun Ranskan Sakina Karchaoui päätyrajalta takatolpalle ja sieltä Kadidiatou Diani puski pallon verkkoon. Maalin jälkeenkin Ranska hallitsi kenttätapahtumia ihan mielinmäärin, sillä pallonhallinta oli heille 69-prosenttisesti. Sitten iski Belgia kuin salama kirkkaalta taivaalta, kun Janice Cayman laukoi pallon verkkoon. Belgia sai nauttia tasatilanteesta vain pari minuuttia, kun jo Griedge Mbock Bathy puski kulmapotkun jälkitilanteesta ranskalaiset uudelleen johtoon.

Ranskalla oli toisen puoliajan ensimmäiseen kahteenkymmeneen minuuttiin useampikin hyvä maalipaikka, mutta aina Nicky Evrard oli parempi tai sitten pallo meni sivuverkkoon. Pari minuuttia ennen täyttä aikaa Ranskalle tuomittiin rangaistuspotku Amber Tysiakin käsivirheen seurauksena. Tysiak sai tilanteesta myös toisen varoituksen eli hänen pelinsä loppui siihen. Evrard torjui kuitenkin Wendie Renardin pilkun ja Renard pamautti vielä paluupallonkin reilusti ohi.

Maalit:

7. 1-0 Kadidiatou Diani (Sakina Karchaoui)
38. 1-1 Janice Cayman (Tessa Wullaert)
41. 2-1 Griedge Mbock Bathy (Clara Mateo)

Kokoonpanot:

Ranska: Peyraud-Magnin | Karchaoui, Renard, Mbock Bathy, Perisset | Mateo (66. Toletti), Bilbault, Geyoro (90+1 Palis) | Cascarino (90+1 Malard), Katoto (17. Sarr), Diani (65. Bacha)

Belgia: Evrard | Philtjens (58. Deloose), De Neve (70. Tysiak), Kees, Vangheluwe (46. Minnaert) | Biesmans, De Caigny, Vanhaevermaet (59. Delacauw) | Cayman, Wullaert, Dhont (78. Eurlings)

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Views: 44

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi