NHL:n Norris Trophyn voittaja on kuollut

New York Rangersissä suurimman osan urastaan pelannut kanadalainen Harry Howell on kuollut. Howell kuoli lauantaina 9. maaliskuuta 86 vuoden iässä. Hockey Hall of Fameen kuulunut Howell pelasi 1 449 NHL-ottelua, joissa teki tehot 97+327=424. Jäähyminuutteja 185 senttiselle puolustajalle kertyi 1 330.

Rangersin lisäksi hän pelasi NHL:ssä Los Angeles Kingsissä, California Golden Sealsissa ja Oakland Sealsissa. Uransa kolme viimeistä kautta Howell pelasi WHA:ssa edustaen NY Golden Blades/Jersey Knightsia, San Diego Marinersia ja Calgary Cowboysia. Pelaajauransa jälkeen Howell toimi Kanadan apuvalmentajana kaudella 1977-78, Minnesota North Starsin päävalmentajana kaudella 1978-79, jonka jälkeen hän toimi seuran pelaajatarkkailijana kymmenen vuotta.

Pelaajatarkkailijan roolissa hän toimi myös Edmonton Oilersissa ja New York Rangersissa. Pelaajatarkkailijana hän toimi viimeisen kerran kaudella 2003-2004 Rangersissa. Rangers oli Howellille se suurin joukkue, sillä siellä hän vietti elämästään suurimman osan ja manhattanilaisjoukkue on jäädyttänytkin Howellin pelinumeron kolme Madison Square Gardenin kattoon.

NHL:n All Stars- joukkueeseen Howell valittiin kaudella 1966-67 ja samana vuonna hän sai Norris Trophy parhaana puolustajana. Kiekkolegenda oli kotoisin Kanadan Hamiltonista. Howell sairasti Alzheimerin tautia kuollessaan.

Teksti: Joni Hildén

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi