Nepal innostui Pesäpallosta

Kansallispelimme pesäpallo on tarjonnut muutaman viime vuoden aikana yllättäviä uutisia kansainvälisestä toiminnastaan. Laji on levittäytynyt paikallisten voimin Intiaan, eikä siinä ole vielä kaikki. Pesäpalloa pelataan nyt myös lähes 30 miljoonan asukkaan Nepalissa. Jopa Etelä-Aasian mestaruudesta kilpailtiin Kathmandussa tammikuun lopulla.

Internet on mahdollistanut Pesäpallon leviämisen maailmalle. Netin videopalveluista löytyy paljon materiaalia, jota esimerkiksi Nepalissa on katsottu innokkaasti.

-Perehdyin ensin baseballiin ja softballiin. Pesäpallosta kuultuani ajattelin, että me voimme alkaa yhtä lailla pelaamaan pesäpalloa Nepalissa. Katsoin YouTube-videoita ja etsin Google-haulla sääntöjä sekä taktiikkaa. Kun sain kutsun Hyderabadiin Intian pesäpalloturnaukseen, innostuin lopullisesti, koulukoordinaattori Prashant Dahal, Nepalin Pesäpalloliiton toiminnanjohtaja kertoo.

Pesäpallon suosio 30 miljoonan asukkaan maassa pääsi yllättämään Suomen Nepalin-suurlähettilään. Hän on kertonut omia kokemuksiaan lajista nepalilaisille pelaajille, jotka ovat ottaneet Pesäpallon innostuneina vastaan.

-Innostus peliin oli helposti aistittavissa. Kerroin pelaajille omista nuoruuden pesäpallokokemuksistani sekä koulussa että vapaa-aikana. Silloin mielenkiintoisen pelin keskiössä olivat paitsi tervehenkinen kilpailu ja pelaaminen myös yhdessäolo, nuorten välisten sosiaalisten kontaktien luominen ja vain hauska yhdessäolo, suurlähettiläs Jorma Suvanto kertoo.

Suurlähettiläs osallistui Pesäpallon Etelä-Aasian mestaruuskisoihin.

Prashant Dahal kehuu Pesäpalloa lajiksi, joka sopii kaikille. Hän uskoo, että lajilla on hyvät mahdollisuudet kasvattaa suosiotaan Nepalissa, mutta se vaatii kovaa työtä.

-Pesäpallolla on Nepalissa paljon mahdollisuuksia, jos teemme kovasti töitä ja kehitämme taktista osaamistamme, teknisiä taitoja sekä sääntöjen omaksumista. Pesäpalloa pitää esittää mukaan koulujen ohjelmaan, saada nuoria toimintaan ja järjestää heille harjoitusleirejä. Lajia pitää levittää laajemmalle eri puolille maata, Dahal korostaa.

Teksti: Juho Kojima

Lähde: Superpesis

Kuvat: Juha Antikainen

Views: 86

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi