NCAA:n tehopuolustaja Mark Auk liittyy Lukkoon

Rauman Lukko on vahvistanut puolustustaan, kun 23-vuotias yhdysvaltalainen Mark Auk liittyy raumalaisjoukkueeseen 1+1 -vuotisella sopimuksella.

Mark Auk on lahjakas pelaaja, jonka saapuminen Raumalle on iso mahdollisuus molemmille osapuolille. Olemme saaneet hänestä hyvät raportit ja katsoneet paljon hänen pelaamistaan, ja sitä kautta nähneet, että hänessä on potentiaalia kasvaa entistä paremmaksi pelaajaksi, Lukon päävalmentaja Pekka Virta sanoo.

– Aukilla oli vahva tahtotila tulla pelaamaan Eurooppaan, mikä omalta osaltaan helpotti meidän päätöstämme. Meille on tärkeää, että saamme hänet nopeasti mukaan meidän arkeemme ja saamme aloittaa kauden alusta asti yhdessä.

Aukin neljä edellistä kautta on kulunut NCAA:n yliopistosarjassa pelaavassa Michigan Techin -joukkueessa. Tuohon ajanjaksoon miehen vyölle on kertynyt 150 ottelua ja niissä hän on nakuttanut 84 (21+63) tehopistettä.

185-senttinen ja 85-kiloinen Auk laukoo vasemmalta ja hän laukoi päättyneellä kaudella 44 otteluun yhdeksän maalia sekä antoi vielä 22 maaliin johtanutta syöttöä. Nuo tehot oikeuttivat siihen, että mies oli joukkueensa toiseksi paras pistemies.

Hyvät otteet myös huomattiin, sillä hän pääsi pelaamaan huhtikuussa myös AHL-joukkue Iowa Wildin joukkueessa. Auk viimeisteli viidessä pelaamassaan ottelussaan yhden maalin. Lisäksi hän pääsi haistelemaan NHL:n ilmapiiriä viime kesänä Minnesota Wildin nuorten pelaajien kesäleirillä.

– Joukkueena olemme tässä kohtaa hyvässä tilanteessa. Meillä on terve kilpailutilanne. Se kuuluu tähän ammattiurheiluun ja se usein potkii jokaista pelaajaa eteenpäin, Virta painottaa.

– Koimme viime kaudella vastoinkäymisiä, mutta nyt olemme sillä linjalla, miten haluamme viedä Lukkoa tulevaisuudessa eteenpäin. Tulevaisuus on koko ajan läsnä, ja siinä tarvitaan niin nuoria kuin kokeneitakin pelaajia.

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @Jouni Mikola
Lähde: Rauman Lukon lehdistötiedote

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi