NÄKÖKULMA: Tasapelit voitoiksi – Liverpool taistelee tosissaan mestaruudesta

Valioliiga on Liverpoolin ja Manchester Cityn taisto.

Liverpoolilla oli viime kaudella ongelma, pelattiin liian paljon tasapelejä. Se kostautui sarjapisteissä ja varsinkin ottelun loppuhetket olivat yhtä tuskaa, kannattajillekin. Joukkue saattoi johtaa peliä vielä 70. minuutin kohdalla kahdellakin maalilla ja kaikki näytti vielä silloin hyvältä, mutta sitten pakka hajosi ja vastustaja tuli tasoihin. Mutta sitä ongelmaa ei enää tällä kaudella ole, kiitos uusien pelaajahankintojen.

Maanantai-iltana pelattiin Selhurst Parkilla erittäin jännittävä ja vaiherikas ottelu Crystal Palacen ja Liverpoolin välillä, jonka lopulta vierasjoukkue voitti 0-2. Molemmat jengit pelasivat hyvän ottelun ja parempi voitti. Eniten keskustelua herätti se tai siis viimeisen vartin aikana, kestääkö Liverpoolin puolustus.

James Milnerin rankkari 1.puoliajan lopussa takasi Liverpoolille 1-0 johtoaseman, jota se lähti pitämään ansaitusti 2.puoliajalle. Crystal Palacesta huomasi, että manageri Roy Hodgson on tehnyt hyvää jälkeä, eikä kenelläkään tulisi olemaan helppoa heidän kotikentällään. Ei myöskään Jurgen Kloppin Merseysiden poppoon. Liverpool rakensi peliä, mutta paikkoja ei vaan löytynyt, koska kotijoukkue piti sen verran hyvin paketin kasassa.

Virgil van Dijk ja Alisson Becker puolustuksen tukipilareita

Liverpoolilla ei ole ollut sellaista johtajaa puolustuksessa vähään aikaan kuin Virgil van Dijk. Hollantilaistopparin eleetön purku päällä omalla puolustusalueella Mohamed Salahille, joka nopean vastahyökkäyksen seurauksena vapautti Sadio Manen maalintekoon ottelun lisäajalla, oli osoitus miksi hän on maailman kallein puolustaja.

Myös maalivahti Alisson Becker osoitti varsinkin toisella puoliajalla, miksi hänestä pulitettiin sen verran kuin pulitettiin. Varsinkin 54.minuutin Luka Milivojevicin vaparin torjuminen oli osoitus ettei tarvitse olla huolissaan. Muutenkin Brasilian maajoukkueen ykköstorjuja pelasi erittäin hyvän ja virheettömän ottelun, eikä niitä virheitä tullut. Ei tullut myöskään West Ham -ottelussa.

Keskittyminen loppuun asti

Viime kaudella Liverpool lopetti pelaamiseen ennen kuin ottelu oli edes ohi. Ja se huomattiin ainakin pistemenetyksillä Burnleyta, Evertonia, Newcastlea, Swansea, Watfordia ja W.B.A:ta vastaan. Tällä sarjatasolla pelit pelataan loppuun eikä lopeta ennen pelikello näyttää 90. minuuttia ja rapiat päälle. Ja jos joku luulee, että tuollaiset pelit, noita jengejä vastaan on helppoja, voi muistella mitä Man Unitedille kävi sunnuntaina Brighton -ottelussa. Se oli hyvä muistutus myös Liverpoolin Kloppille siitä, että hereillä pitää olla edelleen, ettei tapahdu sitä, mitä viime kaudella kävi. Eagles-laituri Andros Townsendin maaginen veto yläputkeen osoitti sen juurikin, ettei helppoihin puolustuspään virheisiin ole varaa.

Kaikkihan lähti Naby Keitan käsittömättömän huonosta syötönpalautuksesta alaspäin, joka johti kyseiseen tilanteeseen. Keita pelasi muutamia pallonmenetyksiä lukuunottamatta erittäin hyvän ottelun. Hän rakensi peliä, auttoi hyökkäyksiä, auttoi puolustusta jne. Annetaan nuorukaiselle aikaa sopeutua ja kunhan saa pelejä enemmän alle, varmasti on tärkeä palanen niissä viime hetken minuuteissa, jolloin vaaditaan sitä taistelutahtoa.

Eilisessä matsissa Liverpool ei lopettanut pelaamista, vaikka pallo välillä suosiolla luovutettiinkin kotijoukkueelle. Ja sen ansiosta joukkue teki sitten helpottavan 2-0 osuman. Toki Crystal Palace pelasi viimeiset 15.minuuttia yhden miehen vajaalla, kun oikea laitapuolustaja, Aaron Wan-Bissaka, sai punaisen kortin Salahin läpiajon johdosta. Ennen sitä kotijoukkueella oli omat paikkansa, mutta vierasjengin keskittyminen ei herpaantunut. Lisäajalla Liverpool-hyökkääjä Mane kävikin sitten tuikkaamassa lopullisen niitin kotijoukkueen yritykselle tasoittaa ottelu.

Manchester City saa olla varuillaan – mestaruustaistelusta tulee tiukka

Eagles yritti, Reds kesti, vaikeinakin hetkinä. Lyhyesti ja ytimekkäästi, Liverpool voittaa tällä kaudella juurikin niitä kyseisiä otteluita mistä vielä viime kaudella saatiin vain se yksi ainoa pointsi. Klopp on tehnyt hyvää jälkeä harjoituskaudella, saanut pelaajiin itseluottamusta. Saksalaismanageri on ostanut sellaisia taistelijoita joukkueeseen, joilla saadaan tulosta aikaan. Toisin sanoen, Manchester City saa olla varuillaan, Liverpool taistelee tosissaan tällä kaudella Valioliiga mestaruudesta. Sen osoitti myös maanantai-illan kamppailu.

Teksti: Marko Taininkoski

Twitter: DaddyCool_80

 

 

 

Views: 271

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi