Naisten Superpesiksen runkosarja huipentui – Fera haastaa Pesäkarhut puolivälierissä

SMJ oli ylivoimainen vieras sunnuntaina Free.fi-Areenalla.

Naisten Superpesiksen runkosarjan päätöskierrokselle lähdettiin, todella jännittävistä asetelmista, sillä yksikään puolivälieräpari ei ollut vielä selvillä. Fera kärsi Free.fi-Areenalla tappion SMJ:lle jaksoin 0-2 (1-3, 5-9).

– Jos tästä jotain hyvää hakee, niin se oli sitten huono kenraali ennen puolivälieriä. Kärkemme toimi sentään aika hyvin. Pesäkarhuja vastaan meillä on ollut yksi huono jakso, joten taistelemaan lähdetään, paalutti Feran pelinjohtaja Jyrki Pellonperä.

Raumalla SMJ onnistui ensimmäisellä jaksolla kolmesti, kun pohjalaisilta mailan varressa onnistuivat Aino-Kaisa Mantere kahdesti sekä Emma Sallinen. Mantereen lyönnillä kotiin kipaisivat Minea Mäkiviita ja Sallinen, joka puolestaan kotiutui Liinu Turpelan. Feran ainokaisen löi puolestaan Eveliina Kesti ja kotiin ehätti Essi Kesti.

– Ihan ok peli ja oli vähän onneakin pelissä. Mielestäni olemme kehittyneet paljon ulkopelissä ja se kantoi pitkälle. Meillä on myös hyvä joukkuehenki joten silläkin on menty pitkälle, sanaili SMJ:n ykköspalkittu Ria Ojala.

SMJ parempi juoksuilottelussa

– Tää oli vähän takkuista tänään ja saatiin vain yksittäisiä hyviä suorituksia, totesi Feran ykköspalkittu Jasmin Andreasen.

Toisella jaksolla taottiin peräti 14 juoksua, mutta raumalaisyleisön harmiksi seinäjokiset teki niistä yhdeksän. SMJ:n kovimmat pyssyt olivat Ria Ojala, joka löi kunnarin ja kolme tavallista ja Anna-Kaisa Mantereen tämän jakson saldo oli puolestaan neljä lyötyä. Lisäksi Liinu Turpela löi yhden vieraiden juoksuista. Jenni Matola ehätti puolestaan kolmesti kotiin ja Maiju Mäntylä kahdesti. Kertaalleen kotipesän turvaan juoksi Sanni Syrjälä, Ria Ojala ja Liinu Turpela.

Feralta toisella jaksolla mailan varressa onnistui kahdesti Henna Suominen sekä Eveliina Kesti kertaalleen. Kotiin noilla lyönneillä ehättivät Essi Kesti, Jasmin Andreasen sekä Ilona Hakoniemi. Lisäksi Aino Tanhua ja Andreasen karkasivat kotipesään harhaheiton turvin.

– Fera sai tänään kärjen hyvin kentälle, mutta onneksi saimme aikaan riittävästi takapaloja. Toisella jaksolla saimme sitten jo puolustuksen kestämään. Tässä on nyt tehty pari vuotta hommia ja se alkaa näkymään. Tästä nyt homma jatkuu Joensuuta vastaan siten, että ensin pelaamme keskiviikkona kotona ja sitten Joensuussa ja sunnuntaina taas kotona. Me siis joudumme matkustaan halki Suomen kahdesti, kun taas JoMa selviää yhdellä pelireissulla, paalutti SMJ:n pelinjohtaja Juha Antikainen.

Palkitut:

Fera:
I: Jasmin Andreasen
II: Eveliina Kesti

SMJ:
I: Ria Ojala
II: Aino-Kaisa Mantere

Päätöskierroksen muut ottelut:

KeKi yllätysvoittoon
Vaasan Mailattaret – Kempeleen Kiri 0-2 (1-2, 1-6)
Jyväskylän Kirittäret – Hyvinkään Tahko 2-0 (9-0, 2-0)
Haminan Palloilijat – Joensuun Maila 0-2 (2-8, 0-10)
Manse PP – Pesäkarhut 2-1 s (5-3, 5-6, 1-0)
Lapuan Virkiä – Roihuttaret 2-0 (4-3, 6-0)

Puolivälieriparit ovat:

Manse PP – Mailattaret
Pesäkarhut – Fera
SMJ – JoMa
Kirittäret – Virkiä

Teksti ja kuva: Jouni Mikola
X: @JouniMikola

Views: 45

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi