Naisten Superfinaalissa nähdään tuttu taistelupari

Lauantain naisten Superfinaalissa kohtaa toisensa erittäin hyvin tunteva taistelupari, kun Nurmijärven SB-Pro ja Tampereen Classic ratkovat Suomen mestaruuden Hartwall Areenalla. Joukkueet kohtasivat myös viime kauden Superfinaalissa, tuolloin voiton nappasi Classic.

Molemmat joukkueet ovat voittaneet pudotuspeleissä kaikki pelaamansa ottelut, joten lähtökohdat ovat erittäin tasaiset. SB-Pro taisteli tiensä Superfinaaliin kaatamalla puolivälierissä TPS: n ja välierissä joukkue voitti PSS: n. Classic kohtasi pudotuspeleissä NST:n ja EräViikingit. Kumpikaan joukkue ei lopulta pystynyt vastaamaan tamperelaisten kovaan rutiiniin, joka lopulta ratkaisi ottelusarjat.

SB-Pro:n päävalmentaja Matti Kaipio on nauttinut pudotuspeleistä. Hän tuumii, että tunnelma otteluissa on ollut todella hieno

-TPS ja PSS sarjat olivat molemmat tunnelman puolesta todellisia Playoff sarjoja. Tarkkaa pienten marginaalien pelaamista, otteluita nopealla rytmillä ja yleisö löysi hyvin hallien katsomoihin. Varsinkin meidän kotiotteluissa Arkadian uudessa hallissa on ollut kova meteli ja hieno tunnelma, Kaipio kertoo

Nurmijärveläisten Emma Itäsellä on ollut omat konstinsa selvitä pudotuspeleistä.

-Itse olen käyttänyt lisäravinteena treenien jälkeen huollon kopista varastamaani suklaata, Itänen tunnustaa.

Classicin päävalmentaja Katriina Saarinen iloitsee siitä, että joukkue on onnistunut parantamaan otteitaan runkosarjaan verrattuna.

-Sekä me että Pro voitimme puolivälierät ja välierät puhtaasti 3-0, joten ei jäänyt mitään epäselvää. Kaksi kauden parasta joukkuetta pelaa Superfinaalissa, kuten pitääkin. Omaa tekemistä ollaan parannettu runkosarjasta ja pyritty valmistautumaan niin huolellisesti kuin mahdollista, Saarinen sanoo.

SB-Pro:n Itäsellä on rento mielipide siitä, millainen joukkue lauantaina on tulossa vastaan.

-Hauskalla murteella puhuvia kokeneita pelureita jotka tietävät miten voittaa pelejä, hän toteaa naurahtaen.

Kun asiaa tiedustelee Classicin Elisa Alangolta, vastaus ei ehkä ole yhtä rento, mutta siitä näkyy, että tulevan vastustajan kujeet on tutkittu tarkasti.

-Tosiaan tuttu on joukkue jo monen vuoden takaa. Kyseessä on taitava ja kokenut porukka, joka tykkää kääntää peliä voimakkaasti, Alanko pohtii.

Classic lähtee pelaamaan ottelua puolustuksen kautta.

-Omaan tekemiseen keskittyminen on tärkeintä. Kliseisesti voidaan sanoa, että isot pelit voitetaan puolustamalla. Lähdemme otteluun hyvällä asenteella ja työhaalarit päällä. Sininen meri toivottavasti kannustaa katsomossa viime kevään tapaan, Päävalmentaja Saarinen muotoilee.

SB-Pro:n Matti Kaipio kiteyttää joukkueensa taktiikan erittäin lyhyesti ja ytimekkäästi.

-Keskitytään omaan peliin ja sitä kautta pelataan omilla vahvuuksilla!

Naisten Superfinaali Hartwall Areenalla lauantaina kello 13:30.

Teksti: Juho Kojima

Kuva: Aarno Järvinen

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi